Live

Un deținut s-a sinucis în ziua în care cererea de eliberare condiționată i-a fost amânată. Fapta pentru care a fost închis

Data publicării:
FOTO: Shutterstock

Un bărbat de 41 de ani, din Târgu-Jiu, fost șef al unui ONG anticorupţie din judeţul Gorj, condamnat pentru viol, s-a spânzurat, miercuri, în Penitenciarul Târgu-Jiu. Reprezentanţii Ambulanţei au încercat să îl resusciteze, însă fără succes, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Un deținut a fost găsit spânzurat, miercuri, într-o celulă a Penitenciarului Târgu-Jiu. La fața locului au intervenit reprezentanți ai Poliției și ai Ambulanței.

Avem o sesizare cu privire la faptul că, la Penitenciarul Târgu-Jiu, s-ar fi spânzurat o persoană care era încercerată. Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, vor efectua cercetarea la fața locului, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc fapta”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Corina Scurtu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Manevrele de resuscitare efectuate de medicii de pe Ambulanță nu au avut rezultat. „S-au efectuat manevre de resucitare și nu a răspuns. În final s-a declarat decesul”, a spus, pentru MEDIAFAX, Constantin Mitroi, managerul SAJ Gorj.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, deținutul care s-ar fi sinucis este Dumitru Rostogolea, fost șef al unui ONG anticorupţie din judeţul Gorj, condamnat la 5 ani de închisoare pentru viol. Aceleași surse au precizat că incidentul a avut loc la scurt timp după ce instanța i-a refuzat bărbatului cererea de eliberare condiționată, fiind stabilit un alt termen pentru rediscutarea solicitării, în luna octombrie.

Polițiștii continuă cercetările pentru a stabili împrejurările în care s-a produs incidentul.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Partenerii noștri