Live

Graficul care arată că România e în zona maximă de risc pandemic alături de SUA, India, Marea Britanie. Medic: Oamenii să rețină asta!

Data actualizării: Data publicării:
FOTO Agerpres

România e în zona maximă de risc pandemic, alături de Statele Unite, Suedia și Marea Britanie, avertizează medicii. Graficul rezultat dintr-o analiză matematică arată că de o lună stăm pe un vârf cu o medie zilnică a cazurilor între 300 și 350.

În celelalte țări ale Zonei Roșii persistă focarele de infecție, în special în căminele de bătrâni. Ceea ce ar impune restricții suplimentare, spun medicii.

FOTO: endcoronavirus.org

În zona galbenă e un ritm lent al scăderii vârfului epidemiei, ca în Germania, Belgia, Italia și Spania.

În statele din Zona verde, scăderea a fost la fel de rapidă ca urcarea. Așa a fost în Australia, Austria, Grecia, China.

Datele apar în analiza EndCoronavirus, o coaliție internațională cu peste 4.000 de voluntari epidemiologi, clinicieni, statisticieni, activiști civici. Ținta lor e formularea unor posibile soluții individualizare pe focare. 

Emilian Damian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie: "Acest platou poate rămâne la acest nivel o perioadă mai lungă sau mai scurtă în funcție de măsuri și în funcție de răspunsul populației la aceste măsuri recomandate.

Acestea sunt cele mai importante aspecte, vedem acest platou, vedem de ce trebuie să fim extrem de responsabili față de această situație, care nu e dintre cele mai bune.

Aceasta este ideea, ca populația să rețină acest grafic roșu, care este pe platou, de noi va depinde dacă se va menține, dacă va avea o curbă Doamne ferește! ascendentă sau descendentă.

Redactare G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ce scrie pe etichetele produselor lactate e diferit de ce conțin ele de fapt. Concluzii după ce au fost analizate 148 de probe

Tot mai mulți tineri fac cancer. Numărul persoanelor sub 50 de ani diagnosticate a crescut brusc cu 80% (studiu)

Virusul gripal e cel mai probabil să declanșeze o nouă pandemie. Cercetătorii se tem și de un patogen misterios numit „Boala X”

Nimeni nu știe cât de toxice sunt legumele și fructele, pentru că nu se testează. Oficial: E risc pentru sănătate, dar nu-s periculoase

Partenerii noștri