Live

Video Imagini dramatice pe DN22 în Tulcea. Puhoaiele au măturat mașinile, pompierii s-au legat cu frânghii, oameni salvați cu excavatorul

Data actualizării: Data publicării:

Drumul național DN 22D din județul Tulcea a fost inundat complet, iar mai multe mașini au fost luate de ape. Pompierii care intervin la fața locului s-au legat unii de alții cu frânghii pentru a rezista forței apei. Mai multe persoane care erau în mașini au fost salvate și scoase din zonă cu un excavator.

Traficul rutier este oprit pe ambele sensuri, joi după-amiază, pe DN 22D Tulcea-Brăila, în zona localităţii Horia din judeţul Tulcea, din cauza unei viituri.

Mai multe mașini au rămas blocate.

Nouă persoane au fost salvate din maşini, de pe o insuliţă formată în urma inundaţiilor şi de pe marginea drumului. 

La fața locului intervin două echipaje de pompieri, cu două autospeciale de apă şi spumă şi o autospecială de descarcerare.

”Patru persoane au fost evacuate dintr-un autoturism luat de viitură şi oprit într-un copac pe marginea drumului, trei persoane evacuate de pe o insuliţă formată în urma viiturii, iar alte două persoane recuperate de pe marginea drumului şi transportate în siguranţă într-o zonă ferită de inundaţii.

Trei autoturisme au fost afectate de viitură, unul din ele fiind deplasat în interiorul localităţii”, a transmis ISU Tulcea.

Locuitorii din zonă au primit un mesaj RO-Alert. “Dacă sunteţi într-o zonă inundabilă, îndreptaţi-vă spre locurile de refugiu cele mai apropiate, opriţi alimentarea cu energie electrică şi gaze naturale, pregătiţi-vă pentru o eventuală evacuare. Respectaţi măsurile dispuse de autorităţi”, se menţionează în mesajul Ro-Alert.

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Valuri de căldură catastrofale și orașe scufundate: Cum va arăta lumea dacă vom depăși pragul climatic de 3 grade Celsius

Dezastru în Afganistan. 200 de oameni au fost uciși de inundații masive

Cal blocat pe un acoperiş din cauza inundaţiilor, salvat de echipele de intervenție, în Brazilia

El Nino va fi înlocuit de La Nina mai repede ca până acum. Ce efecte au aceste fenomene meteorologice

Partenerii noștri