Video Imagini dramatice pe DN22 în Tulcea. Puhoaiele au măturat mașinile, pompierii s-au legat cu frânghii, oameni salvați cu excavatorul

Data actualizării: Data publicării:
gif inundatii tulcea

Drumul național DN 22D din județul Tulcea a fost inundat complet, iar mai multe mașini au fost luate de ape. Pompierii care intervin la fața locului s-au legat unii de alții cu frânghii pentru a rezista forței apei. Mai multe persoane care erau în mașini au fost salvate și scoase din zonă cu un excavator.

Traficul rutier este oprit pe ambele sensuri, joi după-amiază, pe DN 22D Tulcea-Brăila, în zona localităţii Horia din judeţul Tulcea, din cauza unei viituri.

Mai multe mașini au rămas blocate.

Nouă persoane au fost salvate din maşini, de pe o insuliţă formată în urma inundaţiilor şi de pe marginea drumului. 

La fața locului intervin două echipaje de pompieri, cu două autospeciale de apă şi spumă şi o autospecială de descarcerare.

”Patru persoane au fost evacuate dintr-un autoturism luat de viitură şi oprit într-un copac pe marginea drumului, trei persoane evacuate de pe o insuliţă formată în urma viiturii, iar alte două persoane recuperate de pe marginea drumului şi transportate în siguranţă într-o zonă ferită de inundaţii.

Trei autoturisme au fost afectate de viitură, unul din ele fiind deplasat în interiorul localităţii”, a transmis ISU Tulcea.

Locuitorii din zonă au primit un mesaj RO-Alert. “Dacă sunteţi într-o zonă inundabilă, îndreptaţi-vă spre locurile de refugiu cele mai apropiate, opriţi alimentarea cu energie electrică şi gaze naturale, pregătiţi-vă pentru o eventuală evacuare. Respectaţi măsurile dispuse de autorităţi”, se menţionează în mesajul Ro-Alert.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri