Live

Internship-ul, recunoscut legal și în România

Data publicării:

Președintele Klaus Iohannis a promulgat proiectul de lege privind internship-ul, această posibilitate având-o tinerii care au cel puțin 15 ani.

Legea urmează să intre în vigoare în 30 de zile de la promulgarea acesteia în Monitorul Oficial. Contractele de internship vor fi accesibile tinerilor ce au cel puțin 16 ani, în cazul în care există acordul părinților sau cel al tutorilor va fi posibil încă de la 15 ani

Apare și noțiunea de certificat de internship. Acesta este definiit ca documentul întocmit de organizaţia gazdă la finalizarea programului de internship, care atestă perioada în care internul a desfăşurat activitate în baza contractului de internship, activităţile desfăşurate, precum şi calificativul obţinut în urma evaluării. Durata timpului de muncă pentru un intern, pentru a desfăşura activitate în baza unui contract de internship, este de maximum 40 de ore pe săptămână şi se stabileşte prin contractul de internship.


În situaţia internilor cu vârsta sub 18 ani, durata timpului de muncă pentru a desfăşura activitate în baza unui contract de internship este de maximum 30 de ore pe săptămână, dar nu mai mult de 6 ore pe zi.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

20% dintre tinerii români nici nu învață, nici nu muncesc. "E un mit periculos, că avem prea mulți studenți. Suntem într-un mare risc"

"Vrei bătaie? Punem toată clasa să te bată!". Anchetă la o grădiniță din Ploiești după înregistrări revoltătoare cu o educatoare

Mamele minore sunt condamnate la analfabetism și sărăcie

Calea spre normalitate în educație - un drum cu borne

Partenerii noștri