Live

Augustin Lazăr: Îngrijorările prim-vicepreşedintelui CE sunt şi cele ale magistraţilor români

Data publicării:

Îngrijorările prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene Frans Timmermans legat de modificările legislaţiei din justiţie sunt şi îngrijorările magistraţilor români, mai ales în privinţa presiunii asupra instituţiilor judiciare, a declarat, marţi, procurorul general Augustin Lazăr.

Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

„Am văzut îngrijorarea exprimată de prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. Este şi îngrijorarea magistraţilor români privind modul în care au evoluat lucrurile, în mod deosebit legat de presiunea care se resimte asupra instituţiilor judiciare din România (...) Noi suntem la datorie şi ne facem datoria conform fişei postului”, a declarat procurorul general. 

Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne din Parlamentul European a discutat, luni, situaţia din România, inclusiv independenţa justiţiei, în prezenţa prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene Frans Timmermans. 

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene a făcut apel la autorităţile române să „regândească cursul pe care l-au luat”, făcând referire la modificările legilor justiţiei şi Codului penal, el avertizând că, dacă regulile sunt încălcate, CE nu va ezita să ia măsuri şi să aducă Guvernul român în faţa instanţei. 

Timmermans a comentat, de asemenea, protocoalele secrete, la intervenţia eurodeputaţilor din Comisia pentru libertăţi civile din Parlamentul European, spunând că nu vede legătura între acestea şi modificările legilor justiţiei care afectează independenţa sistemului. 

Referitor la mitingul din 10 august, Frans Timmermans a spus că pe imaginile video nu a văzut oameni care ar fi putut fi huligan, ci doar protestatari paşnici. Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene a subliniat că raportul MCV este cel mai bun instrument pentru a ajuta România.

Sursa: News.ro

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Astăzi începe un nou capitol pentru Polonia”. Comisia Europeană anunță că renunță la sancțiunile pentru încălcarea statului de drept

Ursula von der Leyen nu exclude interzicerea TikTok în UE dacă va fi realesă în fruntea Comisiei Europene

Ţările UE au aprobat noi reguli, mai relaxate, privind datoria publică şi deficitul bugetar

În Germania are loc cel mai mare proces de înaltă trădare de după Al Doilea Război Mondial. Puciștii „Reichsburger” sunt judecați

Partenerii noștri