Live

Becali a venit „pentru albire” la instanţă şi l-a lăudat pe judecătorul care l-a condamnat: A fost o bucurie să îl văd

Data actualizării: Data publicării:
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Omul de afaceri George Becali a venit joi dimineaţa la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, unde a deschis un proces pentru reabilitarea judecătorească, el având mai multe interdicţii după ce şi-a executat pedeapsa cu închisoarea.

"Vin la Înalta Curte fără belele, vin cu pace adică, vin pentru albire. (...) Este, să spunem, o mică îndreptare. Interdicţiile sunt de a alege şi de a fi ales. Oricum nu mă interesează funcţia de demnitate publică, să aleg, să zicem aşa şi aşa. Ca să candidez nu mă interesează. Deci, nu e mare lucru. Trebuie această reabilitare. Dacă nu o ceri, nu o iei niciodată", a declarat Becali, la sediul Instanţei supreme.

La ieșirea din sala de judecată a ICCJ, el a declarat că procurorul nu a fost „așa de vehement împotriva” cererii lui de reabilitare, iar dacă magistrații nu îi vor admite solicitarea, mai poate aștepta.

El a adăugat că a fost o bucurie să-l revadă pe judecătorul ICCJ Ionuț Matei.

„Chiar Ionuț Matei m-a condamnat, dar nici nu mi-a dat mult atunci, când se dădeau 7 ani, 8 ani, 9 ani, 10 ani. El mi-a dat 2. A fost și o bucurie să îl văd, adică”, a explicat finanțatorul FCSB.

El a fost eliberat condiţionat în aprilie 2016 din Penitenciarul Poartă Albă, după ce a executat un an şi zece luni de închisoare, din pedeapsa de 3 ani şi 6 luni primită în trei dosare.

Redactare G.M.

Surse: Agerpres, Mediafax

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Povestea adolescentului care a ajuns cel mai căutat criminal cibernetic din Europa. Ce condamnare a primit pentru 30.000 de infracțiuni

În Germania are loc cel mai mare proces de înaltă trădare de după Al Doilea Război Mondial. Puciștii „Reichsburger” sunt judecați

Procesul fraților Tate poate începe. Tribunalul Bucureşti a respins excepțiile formulate de inculpați

Motivul halucinant pentru care o judecătoare din Iași a amânat zeci de procese într-o singură zi. CSM a cerut anchetarea ei

Partenerii noștri