Live

Galerie Foto Imagini cu închisoarea în care a fost dus Cherecheș, cea mai modernă din Bavaria. Este dotată cu tehnologie anti evadare

Data actualizării: Data publicării:
Cătălin Cherecheș a fost închis în cel mai modern penitenciar din Bavaria FOTO: Profimedia Images

După ce a fost capturat, Cătălin Cherecheș a fost dus într-un penitenciar de maximă siguranță, cel mai modern din Bavaria, cu tehnologie modernă anti evadare. Germanii au scanner pentru monitorizarea bătăilor inimii deținuților, astfel încât să detecteze dacă încearcă cineva să scape inclusiv prin sistemul de evacuare a rufelor murdare.

Este cea mai protejată închisoare din Bavaria. Are ziduri înalte de 6 metri, la fel și gardurile. 200 de camere sunt instalate pentru a-i monitoriza pe deținuți.

Închisoarea are cele mai moderne tehnologii de securitate. Clădirile sunt proiectate în formă de Y pentru a evita comunicarea nedorită între prizonieri. Are spațiu pentru aproximativ 600 de deținuți.

Are si scanner de monitorizare a batailor inimii, destinat să împiedice prizonierii să se strecoare prin poartă într-un cărucior de spălătorie.
Facilitățile exterioare și interioare sunt codificate pe culori, pentru o coordonare și o orientare mai bună pentru deținutii care nu vorbesc limba germană. Germanii au presupus că o să găzduiască și deținuți străini, așa cum este Cherecheș.

Închisoarea nu va fi un "hotel sau un centru de răsfăț" asta spuneau autoritățile la deschiderea din 2015. I-a costat pe germani 105 milioane de euro.

Editor : D.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Olaf Scholz se opune reintroducerii serviciului militar obligatoriu, după modelul Suediei

Olaf Scholz spune că Germania are nevoie de o recrutare militară puternică

Olaf Scholz spune că este timpul ca o femeie să fie aleasă în funcția de președinte al Germaniei

Olaf Scholz și țările nordice cer mai mult ajutor pentru Ucraina, inclusiv sisteme Patriot: „Trebuie să facem mai mult”

Partenerii noștri