Live

Deputatul Ungureanu cere ca şefi de structuri din SRI să fie audiaţi în cazul Lucan

Data publicării:

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a anunţat, luni, că va cere Comisiei de control a SRI din Parlament audierea unor şefi de structuri din Serviciul Român de Informaţii în cazul medicului Mihai Lucan şi a ICUTR Cluj-Napoca.



„Am venit la sediul SRI Cluj pentru o discuţie cu şeful structurii despre ce a făcut în aceşti ani pe zona de informare în privinţa delapidării ICUTR Cluj-Napoca, dar şi despre alocarea discreţionară a organelor, nu aş numi, încă, trafic de organe. A fost o lipsă de reacţie din partea sistemului judiciar şi vreau să văd dacă SRI şi-a făcut datoria. Dacă da, voi merge la DIICOT să vedem dacă procurorii Teodora Molnar, Hrudei, Mornăilă şi-au făcut treaba. Să verifice SRI Cluj dacă în intervalul în care medicul Lucan a fost supravegheat, oameni din această structură nu au fost 'cârtiţe'. Voi cere Comisiei de control a SRI din Parlament să audieze toţi şefii de structuri ai SRI din 1990 până azi, să vadă cum şi-au făcut datoria faţă de stat, de cetăţeni, cum ne-a apărat de infecţii nosocomiale, de aceste structuri de tip mafiot care au jefuit clujenii”, a spus vicepreşedintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor Emanuel Ungureanu, la intrarea în sediul SRI Cluj, potrivit Agerpres.

El a catalogat ''suspect'' faptul că Mihai Lucan „nu a fost cercetat de DIICOT Cluj, ci de structura centrală”.

Medicul Mihai Lucan este cercetat de DIICOT într-un dosar de delapidare cu un prejudiciu de 5 milioane lei, el fiind suspectat că a transferat ilegal la clinica sa privată aparatură ce aparţinea Institutului de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca. Deputatul USR Emanuel Ungureanu este cel care a făcut un denunţ în acest dosar.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Spitalul Militar din Cluj-Napoca dă asigurări că Florin Piersic nu a contractat nicio infecție nosocomială pe timpul internării

Cetăţean străin, reţinut după ce a fost prins în Bucureşti cu trei kilograme de cocaină, droguri pe care intenţiona să le vândă

Tinerii pe care nu avem voie să îi dezamăgim

Florin Piersic a ajuns pe masa de operație la Cluj-Napoca, după finalul unui spectacol

Partenerii noștri