Live

Florin Iordache: Dacă există prejudiciu, nu trebuie să existe și dosar penal

Data actualizării: Data publicării:

Președintele comisiei speciale pentru Legile Justiției, Florin Iordache, a declarat că articolul privind abuzul în serviciu va fi finalizat cât mai curând și că dacă există un prejudiciu, cazul ar trebui rezolvat în civil, nu printr-un dosar penal.

„Vrem să închidem odată această definiție a abuzului în serviciu, pentru că prea s-au întâmplat aceste abuzuri în ultima perioadă și acestea nouă ne-au dat de gândit. Vom discuta. Înțeleg că există și o propunere din partea Ministerului Justiției cu un prag minimal, dar, repet, e foarte important să nu mai existe abuzuri. Dacă există prejudiciu, nu înseamnă că trebuie să existe dosar penal. Se va merge în civil, se recuperează banii și gata”, a declarat Florin Iordache la Antena 3, potrivit Ziare.com.

În ședința de joi a Comisiei Iordache, parlamentarii au amânat pentru luni dezbaterea și votul asupra celui mai controversat amendament, cel privind abuzul în serviciu.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

ÎCCJ sesizează la CCR abuzul în serviciu fără prag și reintroducerea interceptărilor SRI în dosarele penale

Ciucă și Ciolacu au renunțat de tot la pragul pentru abuz în serviciu și au anulat votul pentru scoaterea corupției din mandatele SRI

Olaf Scholz, despre reintroducerea MCV: „Mecanismul a luat sfârșit; e un semn că România se află pe calea bună”

Bode spune că Predoiu a fost mandatat să discute cu parlamentarii Coaliției despre pragul abuzului în serviciu înainte de vot

Partenerii noștri