Live

Gheorghe Stan este noul șef al Secției speciale pentru magistrați

Data actualizării: Data publicării:

Procurorul Gheorghe Stan a fost ales șef al Secției speciale pentru anchetarea magistraților. El a primit 11 voturi în CSM.

Anunțul a fost făcut de ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Gheorghe Stan a fost până acum adjunct al Inspecției Judiciare.

Procurorul a obţinut, săptămâna trecută, cel mai mare punctaj la interviul pentru ocuparea postului de procuror-şef al Secţiei pentru investigarea magistraţilor. El a devansat-o pe Florena Sterschi, cea care conduce interimar secţia.

Conform datelor publicate de CSM, Gheorghe Stan a obţinut un punctaj de 9,33, în timp ce Florena Sterschi a obţinut 8,33 puncte. Fiecare dintre cei doi candidaţi a susţinut un interviu de o jumătate de oră.

Gheorghe Stan a spus că există un „sentiment de insecuritate în ceea ce priveşte protecţia imaginii procurorului şi a activităţii acestuia şi a persoanei sale”, vorbind, de asemenea, despre „frecvenţa ridicată a modificărilor legislative din ultima perioadă care îngreunează asimilarea şi punerea lor coerentă şi clară în practică şi într-un timp cât mai scurt”.

La rândul său, Florena Sterschi a susţinut necesitatea transformării Secţiei pentru investigarea magistraţilor în direcţie, având în vedere volumul mare de muncă a instituţiei. Florena Sterschi conduce interimar seţia înfiinţată în octombrie 2018.

Concursul pentru ocuparea postului de procuror-şef al Secţiei pentru investigarea magistraţilor a fost lansat în noiembrie 2018, iar rezultatele finale aces acestuia vor fi prezentate plenului CSM, în vederea validării.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Partenerii noștri