Live

Jandarmeria Bucureşti contrazice Parchetul Militar: În Piaţa Victoriei a fost prezent procurorul militar Bogdan Pîrlog

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Nick Stavre

Procurorul militar Bogdan Ciprian Pîrlog este cel care a fost prezent vinerea trecută la protestul din Piaţa Victoriei, transmite marţi Jandarmeria Bucureşti, care precizează că procurorul s-a autosesizat cu privire la evenimentele din piaţă şi a fost prezent în punctul de comandă începând cu ora 17.00 până dimineaţă. Precizările Jandarmeriei Capitalei vin după ce prim-procurorul Parchetului militar Ionel Corbu a declarat marţi că niciun procuror militar nu a fost în Piaţa Victoriei în timpul intervenţiei jandarmilor.

ACTUALIZARE: Noi precizări cu privire la prezența unui procuror militar în seara de 10 august, la mitingul diasporei, în Piața Victoriei. Locotenent-colonelul Bogdan Pîrlog, procuror militar la Parchetul Militar București, a spus că el se afla acolo în trecere spre casă, că nu a supravegheat intervenția jandarmilor, dar că s-a autosesizat cu privire la săvârșirea unor infracțiuni (detalii).


„În data de 10 august, în Piaţa Victoriei, pe timpul asigurării şi restabilirii ordinii publice a fost prezent domnul locotenent colonel magistrat Pîrlog Bogdan din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti. Acesta s-a autosesizat cu privire la evenimentele din Piaţa Victoriei fiind prezent  în intervalul orar 17.00-04.00 atât în punctul de comandă înaintat cât şi în zona dispozitivelor alaturi de reprezentanţii Jandarmeriei, Poliţiei şi autorităţilor publice centrale şi locale”, a transmis marţi Jandarmeria Capitalei.

Precizările instituţiei vin după ce prim-procurorul Parchetului militar Ionel Corbu a declarat marţi că niciun procuror militar nu a fost în Piaţa Victoriei în timpul intervenţiei jandarmilor.

 „Vreau să vă comunic faptul că în după amiaza zilei de 11 august s-a primit o solicitare din partea Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti şi s-a şi răspuns în sensul că acest demers de a desemna un procuror să facă parte din centrul de comandă mobilă înaintat excede competenţelor profesionale şi deontologiei profesionale. (...) Vă asigur că nu. De la Parchetul Militar Bucureşti nu a fost niciun procuror care să facă parte din centrul mobil de comandă”, a afirmat procurorul Ionel Corbu.

De asemenea, întrebat dacă din punct de vedere legal la intervenţie ar fi trebuit să fie prezent un procuror militar, Corbu a răspuns: „Sub nicio formă".

Afirmaţiile lui Ionel Corbu sunt în contradicţie cu declaraţiile ministrului de Interne Carmen Dan, şi cu declaraţiile reprezentanţilor Jandarmeriei, care au spus că intervenţia forţelor de ordine s-a desfăşurat sub supravegherea unui procuror militar.

Sursa: News.ro

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Sindicaliștii care protestează față de taxele mari pe salarii au ajuns la Finanțe. Reprezentanți ai BNS au intrat la discuții

Moment inedit la festivitățile de Ziua Jandarmeriei. Pe scenă a fost adus un cal

Primele imagini cu craterul format de presupusa dronă militară prăbușită pe Insula Mare a Brăilei

Descinderi cu scandal la un depozit ilegal de fier vechi din Călărași. Polițiști, jandarmi dar și ministrul Mediului s-au dus în comună

Partenerii noștri