Live

Reacția lui Mircea Drăghici după ce a devenit suspect într-un dosar DNA

Data actualizării: Data publicării:

Trezorierul PSD, Mircea Drăghici, spune că a atacat ordonanța prin care a devenit suspect într-un dosar DNA. Procurorii anticorupție l-au pus sub urmărire penală pentru delapidare și folosirea subvențiilor pentru partide în alte scopuri decât cele în care au fost acordate.

Trezorierul PSD, Mircea Drăghici. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Am atacat deja ordonanța din 1 aprilie 2019 prin care mi-a fost atribuită calitatea de suspect, sub aspectul lipsei de temeinicie și legalitate. În zilele următoare, probabil, procurorul-șef de secție din cadrul DNA va soluționa plângerea și va constata că, întâi de toate, DNA nu are competență în efectuarea urmăririi penale. Atunci când e vorba de un partid politic, primul lucru pe care ar trebui să îl facă organul de urmărire penală este să citească statutul partidului și legea finanțării partidelor politice”, a scris Mircea Drăghici pe Facebook.

Trezorierul PSD, care este şi coordonatorul campaniei partidului la europarlamentare, este acuzat că a folosit în interes personal 380.000 de euro din subvenţia încasată de partid de la bugetul de stat. Ar fi folosit banii pentru a plăti o vilă în nordul Capitalei, iar în acte a justificat cheltuirea banilor drept plata unei chirii lunare uriaşe, de 19 mii de euro.

Parlamentarul social-democrat a respins acuzaţiile, ba chiar a lăsat de înţeles că nu e o conincidenţă că procurorii îşi amintesc de el doar în preajma alegerilor.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Mircea Geoană spune că pesediștii îl atacă pentru că îi deranjează sondajele: Posibila mea candidatură creează fibrilație în sistem

Simonis: România nu e pregătită peste noapte pentru cota progresivă. La fel și cu taxa pe lux. ANAF să se raporteze la un calcul al UAT

Alfred Simonis, despre atacurile din coaliție în campania electorală: Vor exista, mai ales din eșaloanele doi și trei

PSD şi PNL se acuză reciproc pentru surparea străzii din Slănic Prahova

Partenerii noștri