Reacția lui Mircea Drăghici după ce a devenit suspect într-un dosar DNA

Data actualizării: Data publicării:
ID84056_ Mircea Draghici INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Trezorierul PSD, Mircea Drăghici, spune că a atacat ordonanța prin care a devenit suspect într-un dosar DNA. Procurorii anticorupție l-au pus sub urmărire penală pentru delapidare și folosirea subvențiilor pentru partide în alte scopuri decât cele în care au fost acordate.

ID77178_Mircea Draghici INQUAM_Photos_Octav_GaneaINQUAM_Photos_Octav_Ganea
Trezorierul PSD, Mircea Drăghici. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Am atacat deja ordonanța din 1 aprilie 2019 prin care mi-a fost atribuită calitatea de suspect, sub aspectul lipsei de temeinicie și legalitate. În zilele următoare, probabil, procurorul-șef de secție din cadrul DNA va soluționa plângerea și va constata că, întâi de toate, DNA nu are competență în efectuarea urmăririi penale. Atunci când e vorba de un partid politic, primul lucru pe care ar trebui să îl facă organul de urmărire penală este să citească statutul partidului și legea finanțării partidelor politice”, a scris Mircea Drăghici pe Facebook.

Trezorierul PSD, care este şi coordonatorul campaniei partidului la europarlamentare, este acuzat că a folosit în interes personal 380.000 de euro din subvenţia încasată de partid de la bugetul de stat. Ar fi folosit banii pentru a plăti o vilă în nordul Capitalei, iar în acte a justificat cheltuirea banilor drept plata unei chirii lunare uriaşe, de 19 mii de euro.

Parlamentarul social-democrat a respins acuzaţiile, ba chiar a lăsat de înţeles că nu e o conincidenţă că procurorii îşi amintesc de el doar în preajma alegerilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri