Live

Ședință de urgență la CSM, pe tema protestelor provocate de OUG 7

Data actualizării: Data publicării:

Şedinţă fulger a judecătorilor din CSM, pe tema protestelor organizate de magistraţi faţă de OUG 7. Adunarea s-a dat după ce 30 de preşedinţi şi de vicepreşedinţi ai unor tribunale din ţară şi tot atâţia şefi de Curţi de Apel au trimis scrisori deschise în care critică demersul de suspendare a activităţii.

Ședința vine după ce 30 de preşedinţi şi vicepreşedinţi de tribunale au transmis Secţiei pentru judecători a CSM un apel în care cer să ia act de îngrijorarea lor faţă de „escaladarea fără precedent a manifestărilor publice din partea unor judecători, cu îndepărtarea acţiunilor revendicative de la cele ce se pot circumscrie nevoilor reale ale instanţelor judecătoreşti” şi să adopte măsuri pentru restabilirea autorităţii şi prestigiului de care trebuie să se bucure corpul judecătorilor.

De asemenea, ei solicită stoparea demersului iniţiat de judecătorul Cristi Dănileţ de a se deplasa împreună cu o delegaţie la Bruxelles pentru a discuta cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Recent, am luat cunoştinţă şi de împrejurarea că domnul judecator Cristi Vasilică Dănileţ de la Tribunalul Cluj, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii, coordonează mai multe manifestări şi acţiuni publice, atât pe plan naţional, cât şi european, erijându-se într-un «aşa-zis» reprezentant al judecătorilor din România, acţiunile acestuia situându-se, de cele mai multe ori, în sfera unor demersuri cu conotaţii politice. Am luat, astfel, act cu îngrijorare de ultimul demers pe care, cu multă uşurinţă, domnul judecator Cristi Vasilică Dănileţ îl promovează în spaţiul public, respectiv de a se deplasa împreună cu o delegaţie de 30 de magistraţi la Bruxelles, pentru a discuta cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, cu privire la situaţia justiţiei din România”, arată magistraţii.

Pe de altă parte, CSM şi-a manifestat, vineri, îngrijorarea cu privire la modificarea succesivă a legilor justiţiei, prin cinci ordonanţe de urgenţă adoptate într-un interval de câteva luni, de natură a bulversa activitatea magistraţilor şi a instituţiilor din sistemul judiciar. În plus, CSM precizează că OUG 12/2019 prin care a fost modificată OUG 7 cuprinde prevederi care nu se regăseau în forma trimisă spre avizare.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Motivul halucinant pentru care o judecătoare din Iași a amânat zeci de procese într-o singură zi. CSM a cerut anchetarea ei

Dosarul accidentului de la 2 Mai: CSM a respins propunerea de suspendare din funcție a judecătoarei Ioana Ancuţa Popoviciu

Scenă bizară la CSM, unde se discută propunerea de suspendare a judecătoarei care cerea buletinul victimelor accidentului din 2 Mai

CSM îi acuză pe Drulă și Ghinea că prin atacurile la adresa procurorului-șef Marius Voineag au prejudiciat imaginea DNA

Partenerii noștri