Live

Toader: Legea nu mă obligă să fac altă propunere la DNA, dacă prima este refuzată

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, luni seara, la Antena 3, că legea nu îl obligă să facă altă propunere pentru funcţia de procuror-şef al DNA, dacă preşedintele refuză numirea Adinei Florea.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„La Ministerul Justiţiei, comisia de evaluare a fost prezidată de mine şi au fost cei patru secretari de stat. Am fost ultimul care m-am exprimat. I-am lăsat pe colegii mei, să văd spre cine îşi îndreaptă atenţia. Doamna Florea, cu unanimitate, fiecare membru a spus că dânsa este omul cel mai potrivit pentru această funcţie. Aţi înţeles corect, legea nu mă obligă să fac altă propunere în caz de refuz”, a afirmat Tudorel Toader, potrivit News.ro.

Tudorel Toader a anunţat, luni, că a transmis preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a Adinei Florea în funcţia de procuror-şef la Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

În urmă cu o săptămână, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat negativ propunerea de numire a Adinei Florea în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Avizul CSM este consultativ.

Adina Florea a fost audiată mai bine de trei ore în Secţia pentru procurori a CSM.

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a anunţat în repetate rânduri că va înainta preşedintelui propunerea de numire a Adinei Florea la DNA, indiferent de avizul CSM.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Execuție” în 21 de minute! VIDEO Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Tudorel Toader acuză o „monstruoasă coaliție” după pierderea funcţiei de rector al Universităţii “Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi

Parchetul General clasează dosarul deschis de fosta Secţie specială pe numele Laurei Codruţa Kovesi

Procurorii Adina Florea şi Felix Bănilă ies la pensie. Val de pensionări de teama desfiinţării pensiilor speciale

Orban: Scrisoarea Comisiei de la Veneția a fost trimisă în presă pe filiera Tudorel Toader. Avem zeci de argumente la solicitare

Partenerii noștri