Toader: Legea nu mă obligă să fac altă propunere la DNA, dacă prima este refuzată

Data actualizării: Data publicării:
20180927114605_OGN_9293-01adina florea inquam photos octav ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, luni seara, la Antena 3, că legea nu îl obligă să facă altă propunere pentru funcţia de procuror-şef al DNA, dacă preşedintele refuză numirea Adinei Florea.

20180927114613_OGN_9304-01adina florea inquam photos octav ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„La Ministerul Justiţiei, comisia de evaluare a fost prezidată de mine şi au fost cei patru secretari de stat. Am fost ultimul care m-am exprimat. I-am lăsat pe colegii mei, să văd spre cine îşi îndreaptă atenţia. Doamna Florea, cu unanimitate, fiecare membru a spus că dânsa este omul cel mai potrivit pentru această funcţie. Aţi înţeles corect, legea nu mă obligă să fac altă propunere în caz de refuz”, a afirmat Tudorel Toader, potrivit News.ro.

Tudorel Toader a anunţat, luni, că a transmis preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a Adinei Florea în funcţia de procuror-şef la Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

În urmă cu o săptămână, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat negativ propunerea de numire a Adinei Florea în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Avizul CSM este consultativ.

Adina Florea a fost audiată mai bine de trei ore în Secţia pentru procurori a CSM.

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a anunţat în repetate rânduri că va înainta preşedintelui propunerea de numire a Adinei Florea la DNA, indiferent de avizul CSM.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri