Live

Tudorel Toader o va propune din nou pe Adina Florea la DNA

Data actualizării: Data publicării:
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, o va propune şi a treia oară pentru Adina Florea pentru funcţia de procuror-şef al DNA. Ea a fost refuzată până acum de Klaus Iohannis pe motive ce ţin de legalitatea desemnării.

Retrimit la Cotroceni cele 5 solicitări. Îi voi trimite președintelui Klaus Iohannis și adeverințele CNSAS din care rezultă că niciuna dintre candidate nu a făcut poliție politică”, a spus Tudorel Toader.

Șeful statului i-a trimis ieri o scrisoare ministrului Justiției, în care explică de ce i-a respins propunerea de numire a Adinei Florea la șefia DNA și de ce își menține decizia.

Aceasta după ce, la finalul anului trecut, Tudorel Toader a trimis din nou propunerea de numire a Adinei Florea pentru conducerea direcției anticorupție.

Preşedintele a respins, prima dată, în 21 noiembrie numirea Adinei Florea la conducerea DNA. De asemenea, şeful statului a respins alte patru numiri pentru funcţii de conducere în Parchetul ICCJ şi la DIICOT. În toate cele cinci cazuri, preşedintele a considerat că nu sunt întrunite condiţiile de legalitate.

Adina Florea a primit aviz negativ și din partea CSM, în urma unui interviu în care a făcut declarații controversate privind independența procurorilor.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Tudorel Toader acuză o „monstruoasă coaliție” după pierderea funcţiei de rector al Universităţii “Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi

Parchetul General clasează dosarul deschis de fosta Secţie specială pe numele Laurei Codruţa Kovesi

Procurorii Adina Florea şi Felix Bănilă ies la pensie. Val de pensionări de teama desfiinţării pensiilor speciale

Orban: Scrisoarea Comisiei de la Veneția a fost trimisă în presă pe filiera Tudorel Toader. Avem zeci de argumente la solicitare

Partenerii noștri