Live

Tudorel Toader, post scriptum la o postare despre dosarul lui Augustin Lazăr

Data publicării:
FOTO: INQUAM PHOTOS - George Călin

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader scrie, într-un post scriptum la o postare iniţială pe Facebook referitoare la dosarul de candidatură al procurorului general Augustin Lazăr, că nu renunţă la procedura de revocare din funcţie a acestuia.

"Nu renunţ la procedura de revocare a actualului procuror general", scrie Toader.

De asemenea, el mai notează că "este de observat si abordarea diferita de la Palatul Cotroceni - cererea de revocare " nu este oportuna politic/ nu este oportuna" spre deosebire de cererea de revocare " este inadecvata" !!!".

Post scriptumul este ataşat postării în care ministrul Justiţiei Tudorel Toader afirmă că marţi va prezenta procedura, graficul de numire şi conţinutul dosarului de candidatură ale celui care ocupă postul de procuror general, anunţul fiind făcut după ce procurorul general a făcut public răspunsul CSM conform căruia în dosarul său nu există nicio rezoluţie de clasare vizându-l pe preşedintele Klaus Iohannis, aşa cum susţinuse ministrul în argumentaţia în vederea revocării sale din funcţie.

Consiliul Superior al Magistraturii (CMS) a transmis procurorului general Augustin Lazăr, la solicitarea acestuia, că în dosarul său de numire în funcţie nu a fost găsită vreo rezoluţie de clasare vizându-l pe preşedintele Klaus Iohannis. Documentul a fost invocat de către ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, în propunerea de revocare din funcţie a lui Augustin Lazăr.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Augustin Lazăr, despre brățările dacice: „Comunitatea ştiinţifică serioasă nu are niciun fel de dubii cu privire la autenticitatea lor”

Augustin Lazăr a pierdut în primă instanță procesul cu MJ. Fostul procuror general cerea instituției daune de un leu și scuze publice

Augustin Lazăr: Am plecat când am hotărât eu, Toader nu mi s-a părut că a plecat pe uşa din faţă

Lazăr: Cine spune că Ministerul Public s-a grăbit să soluţioneze un dosar istoric nu e interesat de aflarea adevărului

Partenerii noștri