Live

Un bărbat urmărit internaţional de Poliția Română a fost găsit în Spania şi va fi adus în ţară

Data actualizării: Data publicării:

Un bărbat de 34 de ani, căutat la nivel internaţional de autorităţile române după ce a fost condamnat pentru tâlhărie calificată urmată de moartea victimei, a fost depistat, în urma colaborării cu autorităţile spaniole, informează IGPR.

Potrivit sursei citate, bărbatul a fost depistat, la data de 11 ianuarie, în urma activităţilor investigative desfăşurate de poliţiştii din cadrul IPJ Suceava, sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Române, în cooperare cu autorităţile spaniole.

Bărbatul se sustrăgea executării unei pedepse de 14 ani închisoare, pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată, urmată de moartea victimei.

În sarcina acestuia, instanţa de judecată a reţinut faptul că, în noaptea de 20 spre 21 aprilie 2016, împreună cu o altă persoană, a pătruns prin escaladarea gardului în curtea unei locuinţe, cu intenţia de a fura bunuri. Fiind surprins de victimă, pentru a-şi asigura scăparea, a lovit-o cu un par în zona capului, fapt ce a condus la decesul acesteia.

Schimbul de date şi informaţii cu autorităţile spaniole s-a realizat prin intermediul ataşatului de afaceri interne român acreditat la Madrid.

O escortă a Poliţiei Române îl va prelua şi aduce în ţară, în cursul acestei luni.

Sursa: Agerpres

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Pedro Sanchez a decis să nu demisioneze. Zeci de mii de spanioli i-au cerut, în stradă, să nu plece din funcția de prim-ministru

Mii de susținători ai premierului spaniol Pedro Sanchez au venit la Madrid să îi ceară să nu demisioneze

Un urmărit internaţional, prins în județul Argeș după ce a alimentat la benzinărie o mașină furată şi a plecat fără să plătească

Un bărbat a fost condamnat la 1 an şi 9 luni de închisoare cu executare pentru uciderea unui câine

Partenerii noștri