Live

Moment unic la Vatican. Un român a rostit una dintre rugăciunile slujbei de Florii

Data actualizării: Data publicării:

La slujba de Florii de la Vatican, oficiată de Papa Francisc, a avut loc un moment unic. În timpul Sfintei Liturghii, un român a rostit una dintre rugăciuni, în limba naţională. Peste un miliard de catolici din întreaga lume sărbătoresc astăzi Floriile care marchează intrarea lui Iisus Hristos în Ierusalim.

Imigrantul român a rostit „Rugăciunea universală” sau „Rugăciunea credincioșilor” pentru papa și toți episcopii Bisericii Catolice. Gestul Suveranului Pontif de a pune un român să citească această rugăciune are loc în contextul pregătirilor pentru apropiata călătorie apostolică a Sfântului Părinte în ţara noastră. Papa Francisc va ajunge în România pe 31 mai şi va sta aici trei zile. Vizita are loc la 20 de ani după cea a Papei Ioan Paul al II-lea.

Adrian Dancă, coordonatorul Secţiei în Limba Română - Radio Vatican: E un semn de predilecţie față de ţara noastră, dar și față de imigranții români de la Roma, destul de numeroși și care participă destul de des la liturghii. E o strategie a gesturilor mici, prin care papa transmite semnale de atenție, de simpatie față de români.

Slujba de Florii a început cu momentul binecuvântării ramurilor de palmier și măslin.

Ramurile de palmier şi măslin au fost pregătite în două oraşe de pe riviera italiană, aşa cum cere o tradiţie veche de peste 400 de ani.

Duminica Floriilor marchează intrarea lui Iisus Hristos în Ierusalim. Urmează ultima săptămână a Postului Paştelui, numită Săptămâna Patimilor.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Papa Francisc, pentru prima dată în scaun cu rotile în public

Papa Francisc a întrerupt audienţa generală pentru a răspunde unui apel telefonic misterios. Cine l-a sunat pe suveranul pontif VIDEO

Cum se vor desfășura slujbele de Florii. Anunțul făcut de Patriarhie

Papa Francisc a oficiat prima liturghie cu public în bazilica Sf. Petru. Ce măsuri au fost luate pentru credincioşi

Partenerii noștri