Live

Video Momentul atacului sângeros din Hamburg. Imaginile au fost filmate de un martor care a auzit împușcăturile

Data publicării:
Au apărut noi imagini cu atacul sângeros de la Hamburg. Foto: Profimedia

Au apărut noi imagini cu atacul sângeros de la Hamburg, soldat cu șapte morți. Un bărbat care locuia în apropiere a auzit focurile de armă, a scos telefonul mobil pe geam și a surprins totul.

În filmare, se vede cum agresorul a tras în geamurile de la etaj, apoi a intrat în clădire, prin acea fereastră și a continuat să apese pe trăgaci. Șapte oameni au murit în masacru și alți șapte au fost răniți. Atacatorul s-a sinucis, ca să nu fie prins de poliție. Poliția din Hamburg nu știe deocamdată care a fost motivul atacului.

Cancelarul german Olaf Scholz a transmis vineri „gândurile” sale victimelor atacului armat comis într-un centru religios al Martorilor lui Iehova din Hamburg şi rudelor acestora, deplângând într-o postare pe Twitter „un act brutal de violenţă”, potrivit AFP şi Reuters.

„Veşti proaste din Hamburg”, a scris Scholz într-un mesaj pe Twitter vineri dimineaţă, în care a subliniat că gândurile sale sunt alături de victime, de familiile lor şi forţele de securitate. Titulara de la Ministerul de Interne, Nancy Faeser, a reacţionat şi ea pe Twitter.

Faeser s-a declarat „bulversată de teribilul act de violenţă săvârşit într-o comunitate a Martorilor lui Iehova din Hamburg” şi a anunţat că autorităţile lucrează în regim de urgenţă la cercetarea acestei crime.

Comunitatea Martorilor lui Iehova s-a declarat vineri „profund întristată” de atacul sângeros comis „împotriva membrilor săi” după o slujbă religioasă care a avut loc joi seara într-un centru al grupului din Hamburg. „Comunitatea religioasă este profund întristată de teribila crimă comisă împotriva membrilor săi într-o sală Kingdom Hall (lăcaş de cult folosit de Martorii lui Iehova) din Hamburg după o slujbă religioasă”, potrivit unui comunicat postat pe site-ul său de internet.

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Democraţia este ameninţată”. Reacția lui Scholz după ce un europarlamentar german a fost atacat în timp ce lipea afișe

„Extremiștii sunt complet dezinhibați și ne consideră vânat”. Un europarlamentar german, bătut cu sălbăticie în timp ce lipea afișe

Berlinul vrea să scape de vila lui Joseph Goebbels, ministrul de propagandă al lui Hitler: "Luați-o, e cadou!"

Dezastru în Europa, unde sunt coduri portocalii de furtuni. Inundații în Germania și Olanda, grindină cât mingea de ping-pong în Franța

Partenerii noștri