Live

Motivul pentru care elicopterul Black Hawk a aterizat în centrul Capitalei. Detalii din anchetă

Data actualizării: Data publicării:
Un elicopter american Black Hawk a aterizat forțat în piața Charles de Gaulle din București. Foto: INQUAM Photos/ George Călin

Apar noi informații în ancheta elicopterului american Black Hawk care a aterizat forțat săptămâna trecută în piața Charles de Gaulle din București. O problemă tehnică la cutia de viteze, care risca să ducă la prăbușirea imediată, l-a forțat pe pilot să ducă de urgență la sol aparatul.

Raportul anchetatorilor arată că în timpul zborului, în elicopter s-a aprins un senzor care arăta o defecțiune la cutia de viteze. În aceste condiții, piloții au știut că au la dispoziție foarte puțin timp pentru a aduce aeronava la sol. Exista riscul ca transmisia să se blocheze, ceea ce ar fi dus la un picaj.

Procurorii spun că piloții s-au comportat exemplar, au identificat locul în care puteau să aterizeze și au efectuat manevra în doar câteva secunde. În caz contrar, am fi vorbit despre o adevărată tragedie.

Anchetatorii de la Parchetul Militar au ajuns la aceste concluzii după expertiza făcută asupra elicopterului, care a fost verificat la baza militară 90 de la Otopeni.

Elicopterul de tip Black Hawk participa la pregătirile pentru Ziua Aviației. Aparatul a pierdut altitudine și a aterizat forțat pe unul dintre principalele bulevarde din Capitală, în Piața Charles de Gaulle. În urma acestui incident, parada aeriană care urma să se desfășoare în 20 iulie a fost anulată.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Herbert Kickl, liderul extremei drepte din Austria, este anchetat pentru corupţie

Șofer filmat în timp ce doboară cu camionul o poartă de gabarit din Prahova. Polițiștii au deschis o anchetă

Un bărbat din Neamț ar fi furat anvelope de 1 milion de lei, de la firma la care lucra. El și un complice, reținuți pentru delapidare

Trei tineri cu vârste între 15 și 18 ani au fost arestaţi în Elveţia, după o anchetă a poliției germane cu privire la posibile atentate

Partenerii noștri