Live

O hartă a Europei care ilustrează proporţiile atinse de pesta porcină în România

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Facebook

"Ministrul Agriculturii, Petre Daea, care tocmai a fost salvat de votul colegilor din Camera Deputaților, ne spunea că ieri „s-a exagerat” situația privind pesta porcină africană. Poate le arată cineva domnului ministru Daea și colegilor din Camera Deputaților, în frunte cu Liviu Dragnea, harta Comisiei Europene privind răspândirea pestei porcine în Europa", susţine europarlamentarul Siegfried Mureşan, care publică o imagine sugestivă în acest sens.

"Realitatea este că România are 927 de focare din totalul de 1200 de focare în întregul continent. Nu este nicio exagerare când spunem că, din cauza incompetenței autorităților locale, România are aproape 80% din totalul focarelor de pestă de pe continent. Guvernul Dăncilă și Ministrul Daea poartă principala vină pentru răspândirea epidemiei, iar Dragnea și colegii din Camera Deputaților sunt complici", scrie eurodeputatul şi purtătorul de cuvânt al PPE, Siegfried Mureşan. 

Acesta din urmă cere totodată demisia premierului, dar şi a ministrului Agriculturii, Petre Daea. Acesta din urmă s-a confruntat, în timpul dezbaterii moţiunii simple, cu un şir lung de ironii din partea opoziţiei.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Noi violențe în Georgia, "legea rusă" a fost votată. Poliția a dat cu gaze lacrimogene în mulțimea care a luat cu asalt Parlamentul

Germania și Polonia sărbătoresc 20 de ani de la primul mare val de extindere al UE către est

Tensiunile cresc în Georgia după protestele violente, cu 63 de arestări. Parlamentarii s-au luat iar la bătaie

Politico: Cum poate UE să oprească flota fantomă a Rusiei, care amenință acum Suedia

Partenerii noștri