Live

Pericol de inundații în mai multe județe. Au fost emise avertizări cod portocaliu și galben

Data publicării:
Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis avertizări Cod portocaliu şi Cod galben de viituri pe râuri din 26 de bazine hidrografice. FOTO: Shutterstock

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, vineri, o avertizare Cod portocaliu de viituri, ce vizează cinci bazine hidrografice, respectiv un Cod galben de inundaţii, valabil pe râuri din 15 judeţe, transmite Agerpres.

Astfel, în intervalul 9 iunie, ora 15:00 - 10 iunie, ora 12:00, va fi valabil Codul portocaliu pentru râuri din bazinele hidrografice: Tur (judeţul Satu Mare), Someş (judeţele: Cluj, Sălaj, Maramureş şi Satu Mare), Lăpuş (judeţul Maramureş), Crasna (judeţele: Sălaj şi Satu Mare) şi Bega (judeţul Timiş).

Totodată, începând de vineri, de la ora 12:00 până sâmbătă, ora 00:00, va fi în vigoare un Cod galben de inundaţii pentru anumite sectoare de râuri din judeţele: Maramureş, Satu Mare, Bistriţa-Năsăud, Bihor, Cluj, Sălaj, Arad, Harghita, Mureş, Alba, Sibiu, Braşov, Timiş, Caraş-Severin şi Suceava.

În acest context, hidrologii precizează că, pe durata celor două avertizări, se pot depăşi Cotele de apărare, ca urmare a scurgerilor importante pe versanţi, torenţi şi pâraie.

De asemenea, există riscul producerii de viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri de debite şi de niveluri.

Editor : Bianca Chirilă

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

50 de morți în Afganistan unde au fost inundații majore. Un elicopter s-a prăbușit în timp ce încerca să scoată cadavre dintr-un râu

Cod galben de vânt puternic în 18 județe. HARTA zonelor vizate de avertizarea meteo

Cum încearcă Apele Române să salveze Salina Praid, care a fost inundată. A fost deviat cursul unui râu

HARTĂ. Avertizare meteo de vremea rea: Cod portocaliu și galben de vânt puternic în mai multe zone din țară

Partenerii noștri