Live

Peste 1.100 de genți provenite din China au fost confiscate în portul Constanța

Data publicării:
Gnețile nu erau declarate și erau destinate unei firme din București. Foto: Getty Images

Genţile de voiaj au fost depistate de autorităţi într-un container sosit din China în Portul Constanţa și nu erau declarate. În valoare totală de aproximativ 250.000 de lei, genţile de voiaj din material textil erau destinate unei firme din București.

Garda de Coastă a informat, marţi, printr-un comunicat de presă, că poliţiştii de frontieră din cadrul instituţiei, împreună cu inspectorii vamali ai Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud, au descoperit, într-un container sosit din China pentru o firmă din Bucureşti, peste 1.100 genţi de voiaj din material textil, bunuri nedeclarate pe documentul vamal de import.

"În data de 20.02.2023, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosirea de acte nereale la autoritatea vamală.

În fapt, în data de 17.02.2023, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud au efectuat controlul fizic asupra unui container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială din Bucureşti. Astfel, echipa comună a descoperit 1.108 genţi de voiaj, nedeclarate pe documentul vamal de import", se arată în comunicat.

Conform sursei menţionate, produsele, în valoare de aproximativ 250.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, la finalizare urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Editor : D.D.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Înainte să-și viziteze aliații din Serbia și Ungaria, dictatorul chinez se va întâlni cu Macron și Von der Leyen la Paris

Xi Jinping va face un turneu european în luna mai. Ce țări va vizita liderul de la Beijing

Jumătate din plăţile făcute de Rusia pentru mărfuri din China au avut loc prin intermediari

China începe producția în masă a taxiurilor zburătoare. Primele zboruri comerciale, programate în 2025

Partenerii noștri