Live

Ce spun Dăncilă și Juncker despre cazul Vâlcov

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Darius Vâlcov a fost ţinta întrebărilor puse la conferința de presă de la Bruxelles, pentru că nu a fost demis de premierul român după ce a fost condamnat la închisoare pentru corupţie. În prima sa vizită ca prim ministru în Capitala Uniunii Europene, Viorica Dăncilă a dat explicaţii in faţa jurnaliştilor internaţionali, umăr la umăr cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Este consilier al premierului, este adevărat. Din câte ştiu, domnul consilier Vâlcov a fost condamnat nu definitiv şi am spus că prezumţia de nevinovăţie trebuie să existe până la o condamnare definitivă. Este Directivă europeană în acest sens, iar eu nu fac decât să respect o Directivă europeană pe care eu în calitate de europarlamentar am votat-o în Parlamentul European. Dacă va fi o decizie definitivă, vă asigur că atitudinea mea va fi total schimbată”, a spus Viorica Dăncilă.

Domnul la care faceţi referire nu este consilierul meu”, a spus președintele Comisiei Europene.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Sorin Grindeanu a dezvăluit că nu a votat-o pe Viorica Dăncilă în 2019: „N-am putut”

Minel Prina, fost primar al Slatinei condamnat în dosarul lui Darius Vâlcov, a fost adus în țară

Minel Prina, fost primar al Slatinei condamnat în dosarul lui Darius Vâlcov, va fi adus în țară săptămâna viitoare (surse)

Darius Vâlcov dă în judecată Penitenciarul Rahova. Fostul ministru de Finanțe acuză că nu îi sunt respectate drepturile în închisoare

Partenerii noștri