Sorin Grindeanu a dezvăluit că nu a votat-o pe Viorica Dăncilă în 2019: „N-am putut”

Data publicării:
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu. Inquam Photos / George Calin

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a dezvăluit, la Prima TV, că n-a votat cu candidata PSD-istă, Viorica Dăncilă, la alegerile prezidenţiale din 2019: „Pentru prima dată, PSD-ist vechi, n-am putut să merg în turul doi la vot. Şi nici în turul întâi”, a spus Sorin Grindeanu.

„Eu, în 2014, l-am votat pe Victor Ponta şi în 2019, în turul doi, n-am fost la vot. Pentru prima dată, PSD-ist vechi, n-am putut să merg în turul doi la vot. Şi nici în turul întâi”, a spus Sorin Grindeanu la Prima TV. În 2019, Sorin Grindeanu era preşedinte al ANCOM. Ulterior, a fost ales prim-vicepreşedinte al PSD în echipa lui Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă nu a votat deloc cu Viorica Dăncilă în 2019, Sorin Grindeanu a răspuns: „Nu. Şi asta e o chestiune care nu ştiu dacă e corectă politic, dar nu vreau să vă mint. N-am putut să fac acest lucru în 2019”.

În 2024, Sorin Grindeanu spune că şi-ar dori o finală prezidenţială în care românii să pună ştampila pe un candidat „că-i mai bun, nu să-l aleg fiindcă nu-l vreau pe celălalt”.

„Mi-aş dori ca anul acesta să avem în finală prezidenţială, noi românii, indiferent că suntem de stânga sau dreapta, candidaţi care să ne aducă în situaţia în care să-l alegem că-i mai bun, nu să-l aleg fiindcă nu-l vreau pe celălalt. O bătălie pe argumente. Nu vreau să iasă Ponta şi-l votez pe Iohannis. Nu vreau să iasă Năstase şi-l votez pe Băsescu. Aşa, şi ce s-a rezolvat?”, s-a întrebat, retoric, Sorin Grindeanu.

În luna octombrie, europarlamentarul Mihai Tudose, fost premier PSD, recunoştea că membrii PSD din Brăila „nu s-au dat jos din pat” să o voteze pe Viorica Dăncilă la alegerile prezidenţiale din 2019.

„Eu am trăit momente din-astea în care partidul nu a tras pentru candidat”, spunea Mihai Tudose la Prima News . Când i s-a cerut să dea un exemplu concret, Tudose a afirmat: „Viorica Dăncilă. Nu a tras deloc (partidul pentru candidatura sa  - n.r.). Deloc. Nu era partidul foarte înnebunit, membrul meu de partid de pe la Brăila… Vorbind cu ei, nu prea s-au dat jos din pat.

N-a vrut-o nicio măcar membrul meu de partid. Eu cunosc vreo 10 PSD-işti, foarte înfocaţi, dintr-un cerc zero de la Brăila, care nu s-au dus la vot. Sau care, unii au anulat votul, alţii s-au dus şi au votat aiurea”, povestea Mihai Tudose la vremea respectivă.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri