Live

CTP a analizat conferința de presă a lui Klaus Iohannis: „Bine măcar că n-a mințit acolo”

Data actualizării: Data publicării:

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a analizat conferința de presă ținută de președintele Klaus Iohannis, miercuri seară, și a spus că șeful statului s-a schimbat de la preluarea mandatului, în 2014. El a spus că singurul scop al acestei sesiuni de întrebări a fost ca președintele să dea o impresie de umanitate. De asemenea, pe gazetar l-a nemulțumit răspunsul la întrebarea privind demiterea Laurei Codruța Kovesi de la șefia DNA.

„Nu e mega, nici... nu e în obiceiul meu să folosesc cuvinte precum mega, terra. Am văzut, cu mega-dezamăgirea, eu nu folosesc astfel de termeni. A fost o dezbatere eficientă, întrebările care i s-au pus președintelui au fost în majoritate nu de complezență, au fost întrebări țintite, unele chiar incomode, n-a fost ceva formal. A așteptat să-i pună întrebări toată lumea, toți cei care au vrut au putut să pună întrebări, chiar două. Unii au pus chiar trei. A fost o dezbatere utilă. O întâlnire cu alegătorii la televizor, cu jurnaliștii ca întrebători. Utilă, edificatoare pentru alegători. Eu nu l-am mai văzut pe președinte de mult vorbind liber. N-am înțeles întrebarea ușor stupidă dacă n-are o cască în ureche. Cum să ai o cască prin care să ți se spună când vorbești liber și răspunzi la întrebări pe care nu le cunoști dinainte. E imposibil așa ceva. Nu se poate așa ceva. Aici președintele a reacționat spontan, excelent, arătându-și urechea dreaptă, urechea stângă, apoi creștetul capului, aici este casca. Nu s-a arătat indignat. A găsit răspunsul perfect”, a spus Cristian Tudor Popescu, într-o intervenție telefonică la Digi24.

Gazetarul a adăugat că „s-a schimbat președintele Iohannis mult față de 2014, când am avut o grămadă de lucruri să-i reproșez. A progresat foarte mult”.

„Domnul Iohannis a dorit în primul rând în această conferință să dea o impresie de umanitate, ăsta a fost principalul lui scop. De aceea a zâmbit, mai mult decât de obicei. De aceea a dat niște răspunsuri care diferă de stilul cu care ne-a obșnuit și care i-a adus porecla de Robocop. A dat niște răspunsuri foarte bine articulate, majoritatea, nu toate, a avut și momente dificile, dar tocmai asta dă veridicitate acestei întâlniri. A reușit să modifice puțin imaginea despre el, a răspuns în multe situații ca un om”, a completat el.

„Aș avea o singură întrebare de pus acum: doamna Dăncilă când participă la un eveniment similar? Când dorește, cu toți jurnaliștii, să răspundă la fel, în aceleași condiții cum a răspuns domnul Iohannis. Bineînțeles că n-o să-l facă, dar eu sunt dator să pun această întrebare. Domnul Iohannis a făcut asta, să facă și doamna Dăncilă același lucru, să vedem dacă face față, asta apropo de frica de a te întâlni. Doamna Dăncilă a refuzat să se întâlnească cu toți candidații, în primul tur, nu numai cu Klaus Iohannis. A refuzat cu Barna, a refuzat cu Diaconu, cu Paleologu. O aștept să o văd acum”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

„Trebuie să spun și ceva de rău de președinte, momentul cu doamna Kovesi. Bine măcar că n-a mințit acolo. M-am înfiorat puțin înainte, zic dacă spunea: nu, nu i-am cerut demisia, avea o mare problemă cu mine. Însă a ales să spună că aceste convorbiri nu sunt destinate publicității. Ceea ce este o fugă politică, se practică în loc de răspuns”, a subliniat gazetarul.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Execuție” în 21 de minute! VIDEO Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Turcia îl sprijină pe Mark Rutte pentru șefia NATO

Mesajul lui Klaus Iohannis, de Ziua Veteranilor de Război: „Respect etern eroilor noștri veterani!”

Traian Băsescu, despre candidatura lui Iohannis la NATO: „Nu are nicio șansă”

Ciolacu, despre şansele lui Iohannis la şefia NATO: Atuul preşedintelui este faptul că nimeni nu este împotriva domniei sale

Partenerii noștri