Live

Ambasadoarea SUA la București, mesaj pentru premierul Marcel Ciolacu după învestire

Data actualizării: Data publicării:
Ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec. Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec, a transmis joi pe Twitter „felicitări lui Marcel Ciolacu pentru formarea noului guvern” și aplaudă creșterea numărului de femei miniștri de la 2 la 5.

„Felicitări lui Marcel Ciolacu pentru formarea noului guvern al României. Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu dumneavoastră și întreaga echipă pentru a continua parteneriatul strategic puternic dintre Statele Unite și România, care rămâne solid.

Aplaudăm noul guvern al României pentru creșterea numărului de femei miniștri de la 2 la 5. Este un pas important în direcția diversității și a egalității de gen, la cel mai înalt nivel al guvernului. SUA vă sunt alături în calitate de partener și aliat. #Femeiînpolitică”, a transmis Kathleen Kavalec.

Guvernul Ciolacu a fost învestit cu 290 voturi din 385 exprimate, 95 împotrivă și nicio abținere. „O să încerc să mă ridic la nivelul așteptărilor românilor”, a spus Marcel Ciolacu după aflarea rezultatului.

Prim-ministrul şi cabinetul său au la Palatul Victoria, începând de la ora 19:00, prima şedinţă a Executivului de la instalarea în funcţie.

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciolacu e optimist: „Sunt ferm convins că spre sfârşitul anului va fi o inflaţie sub 5%”

Ciolacu: „O să ne menţinem ajutorul pe care îl dăm refugiaţilor ucraineni”

Nou sistem informatic la Casa Națională de Pensii. Cu aplicaţia „e-Talon”, cuponul de pensie va fi emis automat în format electronic

Sindicaliştii din muzee sunt supărați pe declarațiile lui Ciolacu și îi oferă un contract de voluntariat pentru patru ore pe zi

Partenerii noștri