Live

Ciolacu anunță că OUG privind anticipatele va fi respinsă și la Camera Deputaților: Depunem proiect de lege pentru votul în Diaspora

Data actualizării: Data publicării:
Foto: INQUAM Photos/George Călin

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, înaintea ședinței CEx, că Ordonanța de urgență privind anticipatele va fi respinsă și de Camera Deputaților, după ce astăzi a fost respinsă în Senat. Ciolacu a precizat că prevederile referitoare la votul pentru 3 zile pentru românii din străinătate și la dublarea numărului de parlamentari pentru diaspora vor fi cuprinse într-un proiect de lege asumat de PSD.

„Domnul Orban, în continuare este în campanie electorală, chiar dacă este demis şi minte. Mai mult. PSD, la fel cum a dovedit şi când am făcut sesiune extraordinară la solicitarea Preşedintelui României, am fost provotul de trei zile pentru cei din Diaspora şi vom fi la fel. Vom veni cu proiect de lege asumat de către PSD, partea din OUG, tot ceea ce priveşte Diaspora, îl vom înainta Parlamentului”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri, înaintea CEx al PSD de la Parlament.

Întrebat dacă PSD va respinge ordonanţa de urgenţă pe anticipate când ajunge la Cameră, Ciolacu a răspuns scurt: „Categoric”.

Întrebat dacă va fi păstrată în proiect prevedere ca Diaspora să voteze timp de trei zile, însă să nu fie crescut numărul de aleşi pentru românii de peste hotare, liderul interimar al PSD a replicat: „În cazul în care ne încadrăm în cele şase luni constituţionale şi recomandarea Comisiei de la Veneţia pentru modificarea alegerilor. Cu alte cuvinte, dacă sunt alegeri la termen, cum eu cred că vor fi alegeri la termen, va fi preluată în integralitate dispoziţia din ordonanţă”.

Senatorii au respins, miercuri, Ordonanţa de Urgenţă pentru organizarea alegerilor anticipate. Proiectul de respingere va ajunge la Camera Deputaţilor, care va avea rol de for decizional.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Guvernul anunță construirea a două noi stadioane: „Nicolae Dobrin” la Piteşti și „Gheorghe Hagi” la Constanţa

Ciolacu dă asigurări că toate pensiile vor fi primite înainte de Paște și că în buget sunt prinși și banii pentru pensiile recalculate

Amenințarea lui Ciolacu: Cine nu își mută păcănelele din orașele mici rămâne fără licență

Un candidat PSD își face campanie cu un clip în care lasă o fată să cadă lângă el fără să intervină. Apoi a explicat motivul (VIDEO)

Partenerii noștri