Live

Ciolacu: Pandemia nu se încheie, dar o să fie o relaxare. O să trebuiască să ne obișnuim să trăim cu acest virus

Data publicării:
Marcel Ciolacu spune că pandemia nu se încheie, dar cât de curând vor fi relaxate restricțiile Foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Președintele PSD Marcel Ciolacu spune că pandemia nu se va încheia, dar că o să fie relaxate restricțiile, cât de curând posibil, în funcție de scăderea numărului de infectări.

„Părerea mea că pandemia nu se încheie, dar o să fie o relaxare. Această tulpină care, mai ales la cei vaccinaţi nu le pune viaţa așa de mult în pericol, este şi o imunizare pe o perioadă de timp destul de consistentă în România. Mă uitam pe cifre, în Bucureşti e 83 la sută imunizare”, a declarat Marcel Ciolacu, duminică seara, la Antena 3, citat de Mediafax.

Liderul PSD s-a declarat mulţumit de cum doctorul Rafila, ministrul social-democrat al sănătății, a gestionat şi a comunicat în toată această perioadă a valului cinci al pandemiei.

Întrebat despre posibilitatea ridicării stării de alertă, liderul social-democrat a spus: „Cred că o să se ia toate aceste măsuri. Am văzut şi eu anunţurile domnilor Rafila şi Arafat. Au anunţat că în următoarele săptămâni o să renunţăm la măştile în exterior. O să fie anumite zone, unde sunt aglomerații... e normal, că până la urmă ne păzim singuri”, a mai spus Ciolacu.

„O să trebuiască să ne obişnuim să trăim cu acest virus”, a menționat el.

Cât despre decizia de neconstituționalitate dată de CCR la ordonanţa care reglementează purtarea măştii în exterior, președintele Camerei Deputaților spune că este vorba despre o problemă de formă, şi nu de fond.

„Aşteptăm motivarea. Nu e prima oară. Orice decizie a CCR nu se comentează. Ea se pune în aplicare. Dacă vrem o ţară normală, deciziile se pun în aplicare şi sunt sigur că prim-ministrul o să facă acest lucru. Orice astfel de decizie trebuie să fie imediat intrată în dezbaterea Parlamentului, dar până să intre în dezbatere, sunt convins că Guvernul va venit cu o OUG pentru a pune în acord cu decizia CCR”, a declarat Ciolacu.

Editor : Luana Pavaluca

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciolacu şi Firea au mers de 1 Mai la depoul Dudeşti din Capitală și le-au vorbit angajaților STB despre creșterea salariilor

Simonis: România nu e pregătită peste noapte pentru cota progresivă. La fel și cu taxa pe lux. ANAF să se raporteze la un calcul al UAT

Guvernul anunță construirea a două noi stadioane: „Nicolae Dobrin” la Piteşti și „Gheorghe Hagi” la Constanţa

Ciolacu dă asigurări că toate pensiile vor fi primite înainte de Paște și că în buget sunt prinși și banii pentru pensiile recalculate

Partenerii noștri