Live

Ciolacu: Propunerile legislative ale unor afiliați ai UDMR pentru autonomia Ţinutului Secuiesc sunt toxice și trebuie respinse urgent

Data actualizării: Data publicării:
Marcel Ciolacu a propus preşedintelui interimar al Camerei Deputaţilor să ia măsuri cu privire la „iniţiativele toxice ale unor afiliaţi ai grupului UDMR să fie respinse de urgenţă la nivel legislativ”. Foto: Profimedia

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunţat că a propus preşedintelui interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, să ia măsuri ca „iniţiativele toxice ale unor afiliaţi ai grupului UDMR să fie respinse de urgenţă la nivel legislativ”, şi a precizat că „astfel de propuneri legislative izolate care vizează autonomia Ţinutului Secuiesc sau autonomia culturală pe criterii etnice nu au ce căuta într-un stat democratic”.

„Am propus preşedintelui Camerei Deputaţilor să ia măsuri rapide astfel încât iniţiativele toxice ale unor afiliaţi ai grupului UDMR să fie respinse de urgenţă la nivel legislativ”, a scris Marcel Ciolacu, miercuri pe Facebook.

Preşedintele PSD a adăugat că „astfel de propuneri legislative izolate care vizează autonomia Ţinutului Secuiesc sau autonomia culturală pe criterii etnice nu au ce căuta într-un stat democratic”.

„Această discuţie care apare odată la ceva timp nu îşi are rostul”, a completat Ciolacu, potrivit News.ro.

Deputatul AUR Dan Tanasă a susţinut, într-o declaraţie de presă miercuri la Parlament, că UDMR a depus un nou proiect pentru autonomia aşa-zisului Ţinut Secuiesc. El a adăugat că liderul UDMR Kelemen Hunor nu înţelege de ce românii din Harghita şi Covasna trebuie să finanţeze metroul de la Bucureşti, pentru că oricum nu beneficiază de acestea. 

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciolacu și mai mulți miniștri vor fi marți în Turcia, la invitația lui Erdogan

Ciolacu, despre greva din Noaptea Muzeelor: „Mă duc voluntar patru ore. O să beau o cafea și o să rezist”

Marcel Ciolacu: Săptămâna viitoare încercăm să reglăm în şedinţă de guvern situaţia muzeografilor

Ciolacu e optimist: „Sunt ferm convins că spre sfârşitul anului va fi o inflaţie sub 5%”

Partenerii noștri