Live

Ciucă, despre demisia lui Cîţu: Este o chestiune de onoare. Onoarea este personală şi sper să se ducă până la sfârşit

Data actualizării: Data publicării:
Florin Cîțu și Nicolae Ciucă. Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a spus miercuri, despre demisia lui Florin Cîțu din grupul parlamentar al PNL, în urma scandalului legat de achiziția de vaccinuri din pandemie, că este o chestiune de onoare. Liderul PNL a recunosct că există o problemă de imagine a partidului și a precizat că PNL va vota pentru ridicarea imunității parlamentare în cazul lui Cîțu, potrivit News.ro.

„Este o chestiune pe care am discutat-o în prima zi cu domnul Florin Cîțu și consider că este o castă de onoare. Onoarea este personală și sper să se ducă până la sfârșit. V-am spus, cum o consider, cum o văd încă o dată, este doar o castă de onoare care nu ține doar de persoana cuiva anume, indiferent cum se numește și ce funcție are, este o casă care are avantajele, sau aspectele personale de-o parte și trebuie să vadă interesul partidului”, a precizat președintele PNL, la Senat, despre o demisie a lui Florin Cîțu din grupul parlamentar al PNL, în urma ridicării imunității în scandalul achiziției de vaccinuri.

Ciucă a fost întrebat dacă dăunează acum această problemă a lui Florin Cîţu imaginii partidului.

„Florin Cîţu a fost preşedintele PNL, este membru al Partidului Liberal şi sigur că există o problemă de imagine, dar PNL, aşa cum a procedat de fiecare dată, deci şi în această situaţie, va vota pentru ridicarea imunităţii parlamentare astfel încât să lăsăm. justiţia să-şi facă datoria”, a spus Ciucă.

Întrebat ce va face dacă acesta nu va demisiona, Nicolae Ciucă a spus: „Dacă nu va renunța la această situație, este un subiect de analiză a nivelului conducerii partidului și a Biroului Politic National, la nivelul grupului senatorilor PNL, pe care o vom lua. ulterior. Discutam toate aceste chestiuni, le analizăm și luăm decizia”.

Despre o posibilă implicare a comitetului existent la acea vreme pe zona de vaccinare, care se află în subordinea MApN, în achiziția de vaccinuri, Nicolae Ciucă a spus că structura nu a avut niciun fel de atribuții în acest caz.

„Absolut deloc, CNCAV, la vremea respectivă nu a făcut altceva decât să coordoneze derularea vaccinului propriu-zis și evidența populației vaccinate, nu a avut niciun fel de implicare în acest proces (de achiziție de vaccinuri, nr) și nici nu avea cum” , a explicat Ciucă.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciucă, la Cluj: Cred că putem să avem o formulă la PNL către administraţiile noastre şi ale altora, care nu au ajuns la acest nivel

Nicolae Ciucă: Şansa PNL este să aibă candidat la Preşedinţia României

Candidații pentru Primăria Capitalei Sebastian Burduja (PNL) și Mihai Enache (AUR) vin la Digi24, la ora 15.00

Melinda French Gates demisionează din organizația caritabilă fondată alături de fostul ei soț, Bill Gates

Partenerii noștri