Live

Cortul „Fără penali în funcții publice” din Constanța a fost vandalizat

Data publicării:

Uniunea Salvați România a sesizat poliția după ce, marți dimineață, cortul de strângere a semnăturilor din Constanța a fost vandalizat. USR a lansat zilele trecute iniţiativa „Fără penali în funcţii publice”, care urmăreşte modificarea Constituţiei în acest sens, și dorește strângerea de 500.000 de semnături.

„Structura metalică este ruptă dintr-un punct de sudură, stâlpii sunt îndoiți și toate cele trei fețe ale cortului, distruse. Am chemat polițiștii pentru a investiga cine a făcut asta. Cel care va fi găsit vinovat va fi acuzat de săvârșirea infracțiunii de distrugere. Cortul se repară, însă distrugerea lui ne arată că facem ce trebuie, că deranjăm baronii locali din Constanța care au pus stăpânire pe oraș. Acesta este un motiv în plus pentru a continua lupta noastră împotriva penalilor. Ei sunt cei care vor să țină România în loc. Haideți să semnați, trebuie să scăpăm de infractori!”, se arată în mesajul USR.

Obiectivul partidului este ca până la finalul anului 2018 să înainteze Parlamentului un proiect de revizuire a Constituţiei prin care să se interzică persoanelor condamnate penal la pedeapsa închisorii să candideze la alegerile locale, parlamentare şi prezidenţiale, dacă au săvârşit infracţiuni în mod intenţionat.

În acest sens, se doreşte ca articolul 37 din Constituţie, care reglementează dreptul de a fi ales, să fie completat cu un nou alineat, cel de-al treilea, având următorul conţinut: “Nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de Preşedinte al României cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării.”

Textul propus instituie o interdicţie temporară, ce ar urma să înceteze odată cu intervenirea reabilitării, amnistiei post condamnatorii sau dezincriminării infracţiunii, adică situaţiile care, potrivit legislaţiei penale, conduc la eliminarea tuturor consecinţelor rezultate din condamnare. Această temporizare a fost absolut necesară pentru ca propunerea legislativă să respecte întru totul Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, tratatele internaţionale la care România este parte, jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului şi recomandările Comisiei de la Veneţia, care nu permit interzicerea permanentă a dreptului de a fi ales.

Sursa: Digi24, News.ro

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Tinerii pe care nu avem voie să îi dezamăgim

George Tuță, PNL Sector 1: Drulă să explice de ce o mai susține pe Armand, trimisă în judecată pentru infracțiuni cu fonduri europene

Pesediștii cer USR să o excludă pe Clotilde Armand din partid: Are toate atributele penalului în funcţii publice

Drulă acuză „dosare fake” și „hărțuieli politice” după ce Clotilde Armand a fost trimisă în judecată

Partenerii noștri