Live

Exclusiv Kelemen: Băsescu a forțat mult limitele constituționale, Iohannis a mai lărgit un pic. Nu s-a luat nicio decizie fără președinte

Data actualizării: Data publicării:
Kelemen Hunor a comparat miercuri seara, în exclusivitate la Digi24, mandatele președintelui Băsescu cu cele alelui Klaus Iohannis.

Kelemen Hunor a comparat miercuri seara, în exclusivitate la Digi24, mandatele președintelui Băsescu cu cele alelui Klaus Iohannis. Liderul UDMR a spus că „Băsescu, în zece ani a forțat mult limitele constituționale în ce privește puterile prezidențiale”, iar „Klaus Iohannis a mai lărgit un pic, mai puțin vizibil, nu făcea spectacol, dar trebuie să fim conștienți că fără președinte în această țară, nicio decizie nu s-a luat în coaliție fără președinte”.

Kelemen Hunor, președintele UDMR: Băsescu, în zece ani a forțat mult limitele constituționale în ce privește puterile prezidențiale. Klaus Iohannis a mai lărgit un pic, mai puțin vizibil, nu făcea spectacol, dar trebuie să fim conștienți că fără președinte în această țară, nicio decizie nu s-a luat în coaliție fără președinte.

Deci răspunsul e că nu s-ar fi putut face fără președinte. Absolut, dacă Iohannis voia să nu fim împinși afară, nu s-ar fi întâmplat. Aici nu pot să intru în detalii pentru că nu e momentul și nu e cazul.

Am trecut peste asta, suntem de parte de anul trecut dar am spus și atunci, dacă ar fi vrut președintele României să fie o coaliție așa cum am plecat la drum, atunci așa ar fi fost. Nu știu dacă va interveni direct, dacă are ceva de spus va spune într-un cadru restrâns și va impune dacă are o decizie.

Este un om extrem de previzibil, nu va face niciodată ce a făcut Băsescu, va face invers dar rezultatul va fi același.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

"Absolut ridicol". Scandal în Anglia, după decizia luată de Tottenham față de Drăgușin & Co: "Pură lăcomie!"

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Klaus Iohannis vizitează miercuri Parcul Naţional „Piatra Craiului”

Iohannis a discutat la telefon cu Zelenski despre sprijinul pentru Ucraina și consolidarea securităţii la Marea Neagră

Traian Băsescu: Ar fi o mare greșeală a României să nu dea Ucrainei un sistem Patriot. Ucrainenii luptă și pentru noi

Traian Băsescu vine la Digi24, la ora 20.00

Partenerii noștri