Live

De ce s-a răzgândit Dăncilă și a candidat la funcția de președinte executiv al PSD

Data publicării:
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Preşedintele executiv al PSD, Viorica Dăncilă, consideră că această funcţie, pentru care a primit votul delegaților la congresul social-democraților, este compatibilă cu cea de prim-ministru pe care o deţine. Ea a explicat și de ce a decis să candideze pentru această funcție, deși a spus inițial că nu și-o dorește.

Prezentă luni la prima şedinţă informală a conducerii Partidului Social Democrat, aleasă la congresul din 10 martie, Viorica Dăncilă a spus din nou că ceea ce a făcut-o să se răzgândească şi să candideze pentru funcţia de preşedinte executiv a fost susţinerea Gabrielei Firea, a organizaţiei PSD de Bucureşti, „foarte multe telefoane din teritoriu”şi susţinerea „multor cetăţeni care au apreciat că această funcţie va fi o legătură foarte strânsă între Guvern şi partid”.

„Este o şedinţă informală, avea pe ordinea de zi organizarea. Este prima întâlnire în acest format şi cred că nu... Vom lua hotărâri privind buna funcţionare a celor care au fost aleşi la congres. Sigur voi avea timp, pentru că în calitatea mea de preşedinte executiv - este compatibilă cu cea de prim-ministru - eu trebuie să pun în aplicare programul de guvernare”, a spus Dăncilă.

În opinia sa, reprezintă o „scăpare” faptul că de la congresul PSD au lipsit foştii preşedinţi de partid.

„Cred că a fost o scăpare. Am toată aprecierea pentru foştii preşedinţi ai partidului, a fost o scăpare acest lucru. (...) Nu puteam eu să fac invitaţii”, a arătat premierul.

Surse: Digi24, Agerpres

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Mircea Geoană spune că pesediștii îl atacă pentru că îi deranjează sondajele: Posibila mea candidatură creează fibrilație în sistem

Simonis: România nu e pregătită peste noapte pentru cota progresivă. La fel și cu taxa pe lux. ANAF să se raporteze la un calcul al UAT

Alfred Simonis, despre atacurile din coaliție în campania electorală: Vor exista, mai ales din eșaloanele doi și trei

PSD şi PNL se acuză reciproc pentru surparea străzii din Slănic Prahova

Partenerii noștri