Live

Discurs halucinant al unui senator AUR, despre dreptul la avort: Femeile se răzbună pe bărbații negravizi. Vor detronarea bărbaților

Data publicării:
Senatorul AUR Sorin Lavric. Foto: Captură video Facebook

Discurs halucinant al senatorului AUR, Sorin Lavric, care vorbește într-un mesaj video pe Facebook despre femeile care susțin dreptul la avort. Acesta spune că „feministele” vor să „impună” dreptul la avort pentru ca în România „toate femeile să facă pe bandă rulantă avorturi”. Lavric, cunoscut pentru declarații misogine, mai spune că „nebunia din capul lor” este să „detroneze bărbații din toate rolurile sociale pe care le-au căpătat de-a lungul istoriei”.

„Am avut o altercație aprinsă cu patru-cinci feministe care au venit să sprijine un proiect de lege privind avortul”, își începe Lavric mesajul video.

Acesta vorbește despre un proiect de lege care vizează oprirea unui fenomen îngrijorător din sistemul medical. Este vorba de medicii care refuză să efectueze întreruperi de sarcină în spitalele de stat, invocând conștiința, ca mai apoi să trimită pacienta către o unitate medicală privată, unde același medic acceptă fără nicio problemă.

Proiectul a fost dezbătut în Comisia de Sănătate din Senat, unde a primit raport de respingere. Ulterior, senatorul AUR Sorin Lavric, membru în comisia respectivă, a făcut mai multe afirmații halucinante despre femeile care au susținut dreptul al avort.

„Ele voiau ca posibilitatea de întrerupere a sarcinii să se preschimbe în dreptul fundamental la avort. Odată acceptată juridic această sintagmă, de la nuanța facultativă se poate trece treptat la cea imperativă. Când într-o lege apare expresia de drept la avort, din acea clipă acest drept poate fi folosit ca o măsură de a impune avortul în foarte multe împrejurări fără ca vreo autoritate să se poată opune”, spune Lavric.

„Impresia pe care mi-au dat-o este că dorința lor arzătoare era aceea ca toate femeile din România să facă pe bandă rulantă avorturi. Proiectul a căzut”, spune acesta.

Lavric, care într-o carte de a sa spunea că femeia „poate fi cel mult dorită, dar în nici un caz admirată” și că „nici un bărbat nu caută în femeie deșteptăciunea, profunzimea sau luciditatea” pentru că „nu o va găsi în capul femeii”, face din nou o serie de afirmații cu tentă misogină.

„Această vehemență a lor pleacă dintr-o dorință de a se răzbuna pe condiția masculină. Știți de ce? Pentru că obsesia lor este că menstruația, graviditatea, nașterea sunt niște prilejuri de umilire a fameii. O femeie care naște este pusă într-o situație inferioară față de bărbat. De ce să naștem noi, iar bărbații să nu aibă menstruație și să nu fie gravizi? Asta este nebunia din capul lor. Iar ceea ce vor ele, este să compenseze prin detronarea bărbaților din toate rolurile sociale pe care le-au căpătat de-a lungul istoriei”, spune senatorul AUR.

În 2020, Uniunea Scriitorilor din România anunța că îl dă afară pe Sorin Lavric, parlamentar AUR, și că se delimitează de „declaraţiile politice radicale” ale acestuia.

Citește și Senatorul AUR, Sorin Lavric, elogii pentru foști legionari. Vexler (minorități): Este o umilință îngrozitoare la adresa victimelor

Editor : R.K.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Egalitate la urinare”. După ani de luptă, femeile din Amsterdam au obținut toalete publice și pentru ele

România a câștigat aurul la Europenele de canotaj, în proba feminină de dublu vâsle, categorie ușoară

Mamele care au realizat stagiul minim de cotizare ar putea ieși mai devreme la pensie

VIDEO 10.000 de muncitori ilegali au fost expulzaţi de armată dintr-o mină de aur clandestină din Venezuela

Partenerii noștri