Live

Florin Cîțu a povestit aventura din SUA: Am băut cât să depășesc limita legală. Nu pot să duc 7-8 beri

Data actualizării: Data publicării:
Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîțu a povestit sâmbătă, într-o conferință de presă, episodul petrecut în urmă cu peste 20 de ani în Statele Unite, când a fost prins beat la volan. El a spus că venea de la ziua colegului de cameră și că a trebuit să-și vândă mașina și să facă un împrumut ca să plătească datoriile în urma aventurii. 

"Era sâmbătă, era 3 decembrie (ziua de 3 decembrie 2000 a fost într-o duminică - n.r.). Fusese ziua colegului meu de cameră, de acolo veneam. Am băut cât să depășesc limita legală", a declarat Florin Cîțu sâmbătă.

El a spus că a băut bere la ocazia respectivă, dar nu a putut preciza câte, la întrebarea jurnaliștilor: "Nu pot să duc 7-8 beri".

În continuare, Florin Cîțu a povestit că a recunoscut imediat că a băut alcool și că a respectat legile statului Iowa, unde a avut loc incidentul.

Premierul a mai arătat că aventura l-a costat mult: "Am plătit tot ce a trebuit să platesc. A trebuit să-mi vând mașina și m-am împrumutat la o bancă. Am plătit avocatul". 

El a dat astfel de înțeles că doar banii primiți pe mașină, 1.500 de dolari, nu au fost de ajuns: "Era veche, nu făcea mulți bani".

El a mai adăugat că raportul toxicologic întocmit a fost "exclusiv despre alcool" și că nu-și aduce aminte dacă i-au fost puse cătușe.

Premierul a mai afirmat că a urmat apoi niște cursuri obligatorii pentru cei care au fost prinși cu alcool la volan și a precizat că o astfel de faptă nu este considerată infracțiune ca la noi și că nu a avut nicun drept suspendat. Florin Cîțu a precizat că, după un an s-a angajat la Banca Națională a Noii Zeelande și nu a avut niciun fel de problemă din cauza episodului din SUA. 

Premierul Florin Cîţu a confirmat miercuri că, în urmă cu 20 de ani, a fost amendat în Statele Unite pentru că a condus sub influenţa alcoolului, subliniind că a fost o greşeală pentru care a plătit foarte scump.

Citește și: Cîțu, despre „episodul SUA”: Președintele nu știa despre incident, însă Orban avea hârtia respectivă. Nu m-am gândit la demisie

Editor : Bogdan Păcurar

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

O șoferiță beată a intrat cu mașina într-o țeavă de gaz și într-un gard, în Ilfov

Cîțu, după ruperea Alianței PSD-PNL la București: „E nevoie de un candidat de calibru și de la PNL nu poate fi decât Ciucă”

Cum au crescut acțiunile companiei Gabriel Resources de la începutul lunii februarie

Șefii PNL au discutat despre ieșirea de la guvernare. Blaga: „Se rupe hamul ori moare calul”

Partenerii noștri