Cîțu, după ruperea Alianței PSD-PNL la București: „E nevoie de un candidat de calibru și de la PNL nu poate fi decât Ciucă”

Data publicării:
florin citu
Florin Cîțu a mai adăugat că „PNL trebuie să facă urgent o analiză obiectivă referitor la șansele pe care le are pentru PMB”. FOTO: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Fostul premier al României Florin Cîțu a scris, marți, pe Facebook, după ce PNL și PSD au rupt Alianța la București, că „este un pas în direcția corectă”. El a mai explicat că PNL trebuie să facă urgent o analiză obiectivă referitor la șansele pe care le are pentru PMB și că, după acest episod, o să fie greu, dacă nu imposibil, ca Burduja să recâștige terenul pierdut. Cîțu a mai adăugat că „e nevoie de un candidat de calibru, iar „de la PNL nu poate să fie decât președintele partidului, Nicolae Ciucă”.

„Totul e bine când se termină cu bine. Aș fi preferat această coaliție toxică să se rupă prin decizia PNL în forurile de conducere. Oricum, abia acum putem spune că vedem un pas în direcția corectă”, a scris fostul premier pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Florin Cîțu a mai adăugat că „PNL trebuie să facă urgent o analiză obiectivă referitor la șansele pe care le are pentru PMB și mai ales cum vrea să se poziționeze după alegeri”, explicând că „o să fie greu, după tot acest episod, ca Burduja să recâștige terenul pierdut”.

„Să fim sinceri, imposibil. Este nevoie de un candidat de calibru, iar de la PNL nu poate să fie decât președintele partidului, Nicolae Ciucă. Mai ales că a venit cu propunerea în PNL pentru un candidat unic care a fost un eșec total. Sau Nicușor Dan și atunci este sigur că PNL câștigă la București”, a mai scris Cîțu.

De asemenea, mai spune el, „pentru cei care încă mai speră la un viitor al coaliției toxice pentru români PSD-PNL, este GAME OVER”.

„Lebăda neagră a lovit. Efectele o să fie ingrozitoare și de durata dacă nu știm să le gestionăm. Dacă gestionăm bine efectele acestui șoc, putem să ieșim câștigători la paralmentare. Dacă nu, o să fie din ce în ce mai rău”, a conchis Florin Cîțu.

Coaliţia a decis luni seara să meargă cu candidaturi separate la Primăria Capitalei, respectiv Gabriela Firea - PSD şi Sebastian Burduja - PNL, pentru a maximiza electoratele celor două partide, potrivit unor surse politice. Coaliţia a discutat situaţia candidatului la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, iar după lungi discuţii a ajuns la soluţia candidaturilor separate.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri