Live

Florin Cîțu: „Risipa și furtul din banul public făcut de PSD au adăugat la datoria publică 75 de miliarde lei”

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, spune că la datoria publică a României s-au adăugat 75 de miliarde de lei în cei trei ani de guvernare PSD din cauza „risipei și furtului din banul public”.

Să nu uităm ce a însemnat guvernarea toxiăa PSD: creșterea dobânzilor de la 0.8% la peste 5%. Asta în timp ce în restul Europei dobânzile scădeau; trecerea de la deflație la cea mai mare rată a inflației din UE; cel mai mare deficit bugetar din UE. În UE sunt astăzi 12 țări cu surplus bugetar printre care și Grecia; creșterea deficitului comercial. Importăm mai mult decat exportăm; creșterea defictiului de cont curent”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

Risipa și furtul din banul public făcut de PSD au adăugat la datoria publică 75 de miliarde lei în acești trei ani. Partea proastă este că 65 de miliarde lei trebuie plătiți de guvernarea 2020-2024. Mai simplu, toți indicatorii macro care sunt folosiți pentru a testa sănătatea unei economii s-au înrăutățit. Toți”, a scris ministrul.

El a vorbit și de dorința României de a adera la zona eurp.

Guvernarea PSD a îndepărtat Romania de acest obiectiv. Este evident că PSD a avut intenția să duca România cât mai departe de UE și zona euro”, a adăugat ministrul de Finanțe.

Am plătit facturi către sectorul privat pe are PSD nu le plătise de ani buni. Statul trebuie să fie un partener corect cu sectorul privat daca dorește să aibă în partea cealaltă un partener corect. Am redus deficitul bugetar și implicit reducem deficitul de cont curent. Începem proiectele de infrastructură rutieră majore. Reformăm aparatul administrativ. Nu ne oprim aici”, a continuat Cîțu.

Editor web: M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciolacu: Atributul desemnării comisarului european este al premierului. Voi avea o discuţie şi cu preşedintele României

Ciolacu e sigur că nu se va rupe coaliţia, indiferent de candidaţii la prezidenţiale: „Eu și domnul Ciucă ne respectăm”

Ciolacu a purtat tricou cu inscripţia „Make Suceava Great Again”. Ironii de la PNL: „Oare a învăţat limba engleză?”

Ciucă îi răspunde lui Ciolacu: Data prezidențialelor în septembrie se suprapune cu începerea anului școlar. Nu-i nicio șmecherie

Partenerii noștri