Live

Guvernul de la Budapesta, un nou atac la adresa României. MAE reacționează la o fotografie de propagandă

Data publicării:
Fotografia de propagandă postată pe site-ul guvernamental de la Budapesta

Guvernul Viktor Orban a lansat un nou atac la adresa României, publicând pe un site oficial al Executivului de la Budapesta un text care acuză Tratatul de la Trianon ca distrugând națiunea maghiară, dar și o fotografie de propagandă care sugerează că România a rupt Transilvania de la Ungaria. MAE românesc a reacționat cu un mesaj pe Twitter. 

”Ministerul Afacerilor Exetrne din România condamnă cu fermitate evocarea istoriei de către înalți oficiali maghiari prin referiri la harta Imperiului Austro Ungar dinainte de Trianon, ceea ce încalcă esența și principiile UE, față de care România rămâne ferm angajată”, se arată în mesajul MAE. 

Pe site-ul guvernamental About Hungary a apărut o declarație a secretarului de stat Árpád János Potápi care spune că Tratatul de la Trianon a distrus economia Ungariei, dar și societatea și sistemul politic al acesteia. Potapi a spus la un post de televiziune că Unagrai a fost forțată acum 99 de ani să semneze Tratatul în Castelul Trianon de la Versailles, și că acesta ar fi fost gândit intenționat să distrugă Ungaria. 

Declarațiile lui sunt însoțite de o hartă istroică care sugerează că statele vecine au rupt bucăți din Ungaria, inclusiv România figurând cu o mână desenată care rupe Transilvania din corpul Ungariei. 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

10 români au fost evacuați din Fâșia Gaza în ultimele două zile. Anunțul MAE

Greblă: Peste 900 de români s-au înscris pentru a vota prin corespondență la prezidențiale și parlamentare. Sper să fie cât mai mulți

Viktor Orban: Ordinea mondială liberal-progresistă a eşuat. Să vină, în sfârşit, epoca suveraniştilor

Xi Jinping merge în vizită în Ungaria, luna viitoare: „E în interesul nostru. China e mai puternică decât UE”

Partenerii noștri