Guvernul de la Budapesta, un nou atac la adresa României. MAE reacționează la o fotografie de propagandă

Data publicării:
pe un site din ungaria apare o fotografie cu oa gharta a Unagriei mari din care Romania rupe o bucata
Fotografia de propagandă postată pe site-ul guvernamental de la Budapesta

Guvernul Viktor Orban a lansat un nou atac la adresa României, publicând pe un site oficial al Executivului de la Budapesta un text care acuză Tratatul de la Trianon ca distrugând națiunea maghiară, dar și o fotografie de propagandă care sugerează că România a rupt Transilvania de la Ungaria. MAE românesc a reacționat cu un mesaj pe Twitter. 

”Ministerul Afacerilor Exetrne din România condamnă cu fermitate evocarea istoriei de către înalți oficiali maghiari prin referiri la harta Imperiului Austro Ungar dinainte de Trianon, ceea ce încalcă esența și principiile UE, față de care România rămâne ferm angajată”, se arată în mesajul MAE. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Pe site-ul guvernamental About Hungary a apărut o declarație a secretarului de stat Árpád János Potápi care spune că Tratatul de la Trianon a distrus economia Ungariei, dar și societatea și sistemul politic al acesteia. Potapi a spus la un post de televiziune că Unagrai a fost forțată acum 99 de ani să semneze Tratatul în Castelul Trianon de la Versailles, și că acesta ar fi fost gândit intenționat să distrugă Ungaria. 

Declarațiile lui sunt însoțite de o hartă istroică care sugerează că statele vecine au rupt bucăți din Ungaria, inclusiv România figurând cu o mână desenată care rupe Transilvania din corpul Ungariei. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri