Live

Ionuţ Moşteanu: PNL trebuie să se decidă, ori cu USR, ori cu PSD. Coaliția de centru dreapta ar fi cea mai bună soluție

Data actualizării: Data publicării:
Ionut Mosteanu, purtător de cuvânt al USR. Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

USR rămâne deschis petru refacerea coaliției cu PNL, pe care o consideră „cea mai logică” soluție și cea mai bună pentru români, dar așteaptă ca liberalii să decidă dacă vor să meargă mai departe cu USR sau cu PSD, a spus Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al Uniunii.

„Trebuie să începem cât mai repede demersurile pentru refacerea coaliţiei. Este nevoie de reforme și o coaliție de centru dreapta ar fi garanția acestor reforme”, a spus Moșteanu.

„Dincolo de asta, PNL trebuie să se decidă. Au două variante mari și late pe care aritmetica parlamentară le permite: ori cu USR, ori cu PSD. Trebuie să se decidă și trebuie să se decidă repede, pentru că toată ţara stă blocată de deciziile lor”, a spus Moşteanu.

El a adăugat că până acum nu a existat nicio discuţie privind revenirea USR la guvernare, pentru că Nicolae Ciucă a cerut reprezentanților Uniunii susținere pentru un guvern minoritar. PNL nu a vrut negocieri, a spus Moșteanu.

„Am spus în repetate rânduri şi eu şi colegii mei. Sunt linii foarte mari la care ținem: un calendar asumat, o discuție pe bugetul de la anul. E nevoie de o discuție despre cum funcționează coaliția și cum se iau deciziile în coaliție”, a spus Moşteanu.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciucă, la Cluj: Cred că putem să avem o formulă la PNL către administraţiile noastre şi ale altora, care nu au ajuns la acest nivel

Nicolae Ciucă: Şansa PNL este să aibă candidat la Preşedinţia României

Viitorul guvern de extremă dreapta din Olanda va muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim

Candidații pentru Primăria Capitalei Sebastian Burduja (PNL) și Mihai Enache (AUR) vin la Digi24, la ora 15.00

Partenerii noștri