Live

Ionuț Stroe, despre comasarea alegerilor: „Vorbim de simplificarea procesului electoral, în niciun caz de șmecherie”

Data publicării:
Liberalul a explicat că state precum Belgia, Italia, Ungaria fac parte dintre cele care comasează alegeri. FOTO: Inquam Photos/ George Călin

Purtătorul de cuvânt al Partidului Naţional Liberal, Ionuţ Stroe, afirmă că ideea comasării alegerilor nu aparţine PNL, subliniind că este vorba despre „simplificarea procesului electoral, în niciun caz de șmecherie”, transmite News.ro.

„Nu pleacă de la noi (ideea comasării alegerilor - n.r.). Anul trecut am deschis această discuţie pentru că, în mod evident, ne gândeam că trebuie să existe ceva timp înainte pentru a oferi predictibilitate procesului democratic de vot. Când vorbim de aceste alegeri organizate împreună, vorbim de simplificarea procesului electoral, în niciun caz de şmecherie, votul democratic niciodată nu va fi egal cu şmecheria. Dacă e să vorbim de şmecherie, ar trebui să ne uităm la exemplele a şapte state europene care, ce să vezi, organizează împreună anumite tipuri de alegeri fix cu prilejul alegerilor europarlamentare”, a afirmat Ionuţ Stroe, miercuri seară, în cadrul unei emisiuni la TVR Info.

Liberalul a explicat că state precum Belgia, Italia, Ungaria fac parte dintre cele care comasează alegeri. El a spus că „nu e vorba de niciun fel de schimbare a regulilor” şi a subliniat că ideea comasării alegerilor „este un scenariu”.

Stroe este de părere că o decizie cu privire la o eventuală comasare a unor runde de alegeri ar trebui luată „cât mai repede” pentru că şi competitorii politici şi opinia publică trebuie să ştie despre modul în care se vor desfăşura scrutinele din acest an.

Editor : B.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciucă, la Cluj: Cred că putem să avem o formulă la PNL către administraţiile noastre şi ale altora, care nu au ajuns la acest nivel

Nicolae Ciucă: Şansa PNL este să aibă candidat la Preşedinţia României

Candidații pentru Primăria Capitalei Sebastian Burduja (PNL) și Mihai Enache (AUR) vin la Digi24, la ora 15.00

Rareş Bogdan: „Nu avem scenariu în care domnul Ciucă nu va candida”

Partenerii noștri