Live

Klaus Iohannis a discutat cu Volodimir Zelenski despre minoritatea română din Ucraina la Adunarea ONU de la New York

Data actualizării: Data publicării:
FOTO: presidency.ro

Klaus Iohannis a avut o întrevedere cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, joi, în cadrul Adunării Generale a ONU de la New York, transmite Administraţia Prezidenţială.

Președintele României a evidențiat că este necesară remedierea corespunzătoare, prin găsirea de soluții clare, funcționale pentru problemele provocate de Legea Educației adoptată de Ucraina în septembrie 2017, care a afectat drepturile persoanelor aparținând minorității române în ceea ce privește asigurarea învățământului în limba maternă, astfel încât nivelul și calitatea învățământului în limba română să nu fie diminuate.

Președintele Klaus Iohannis a evocat în acest context eforturile semnificative pe care statul român le depune pentru a asigura cele mai bune condiții persoanelor aparținând minorităților naționale din România, inclusiv cea ucraineană, ceea ce a determinat ca modelul românesc în acest domeniu să fie apreciat la nivel internațional și european”, se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Președintele Ucrainei a arătat că înțelege preocupările părții române și a transmis asigurări în direcția identificării unei soluții la problemele create de adoptarea Legii Educației, astfel încât drepturile persoanelor aparținând minorității române de a învăța în limba maternă să nu fie afectate”, a mai transmis Preşedintele României.

„Cei doi șefi de stat au discutat, de asemenea, despre aspecte de securitate energetică, fiind reiterată opoziția celor două state față de proiectul Nord Stream 2, context în care Președintele Klaus Iohannis a menționat eforturile depuse pe perioada Președinției României a Consiliului UE pentru modificarea cu succes a Directivei europene în materie”.

„În egală măsură, a fost discutată importanța stimulării relațiilor economice dintre cele două țări, Președintele Zelenski încurajând investițiile românești în țara sa.

De asemenea, Președintele Zelenski a mulțumit României pentru susținerea sa pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”.

În final, Klaus Iohannis a fost invitat de omologul său să efectueze o vizită în Ucraina.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Mesajul lui Zelenski de Paşte: Dumnezeu are steagul ucrainean pe umăr. Cu un astfel de aliat, viaţa va învinge în faţa morţii

Volodimir Zelenski anunță că armata ucraineană a mai doborât un bombardier rusesc deasupra Donețk

Volodimir Zelenski a fost pus de Moscova pe lista persoanelor căutate în Rusia

Mesajul lui Klaus Iohannnis de Paște: Învierea Domnului reamintește tuturor chemarea creștină la iubirea aproapelui

Partenerii noștri