Live

Mihai Tudose, despre mitingul din 10 august: Jandarmii au spus că au avut ordin. Cine a dat ordin?

Data publicării:
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul premier Mihai Tudose a declarat, miercuri, că nu a fost chemat la Parchet în legătură cu protestele din 10 august şi a întrebat-o pe Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, cine a semnat ordinul de intervenţie a jandarmilor.

„Nu am fost chemat (la Parchet - n.r.). Am văzut că e o agitaţie în sensul ăsta şi ieri am văzut-o pe doamna ministru de Interne, am văzut că a scăpat de problema prizelor şi este foarte preocupată de poziţia mea faţă de manifestările din 10 august şi de modul de comportare a Jandarmeriei. Eu mai spun o dată: eu nu am fost în ţară în perioada aceea, dar, din surse deschise, am următoarea opinie: jandarmii au spus că au avut ordin, aceea hârtie care a fost semnată de doamna prefect. S-a demonstrat din surse deschise că hârtia aceea a fost semnată noaptea. Ceea ce este important la acest punct este că jandarmii au spus că au avut ordin, au acţionat la ordin, atunci o întreb pe doamna ministrul de interne: cine a dat ordin, a fost ordin de partid, de guvern, cine a dat ordin?”, a spus Mihai Tudose, întrebat dacă a fost chemat la Parchet pentru a da explicaţii în legătură cu evenimentele din 10 august.

El a afirmat că dacă va fi chemat la Parchet va spune că nu a fost în ţară în acea perioadă.

„Procedural, ministrul de interne, prefectul trebuia să dea ordinul. Poate ştie doamna ministru mai multe.(...) Doamna ministru are o variantă proprie, probabil că ancheta se va derula şi vom afla”, a mai declarat Tudose.

Luni, Parchetul General a anunţat care este stadiul dosarului deschis după protestul din 10 august, precizând că au fost audiaţi aproximativ 1.180 de martori, fiind 560 de persoane vătămate. În plus, s-au desecretizat o parte dintre documentele care ar putea clarifica situaţia şi este în curs de efectuare expertiza fizico-chimică asupra substanţelor cu efect iritant lacrimogen folosite de către jandarmi.

Sursa: Agerpres

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Simonis: România nu e pregătită peste noapte pentru cota progresivă. La fel și cu taxa pe lux. ANAF să se raporteze la un calcul al UAT

Alfred Simonis, despre atacurile din coaliție în campania electorală: Vor exista, mai ales din eșaloanele doi și trei

PSD şi PNL se acuză reciproc pentru surparea străzii din Slănic Prahova

Un candidat PSD își face campanie cu un clip în care lasă o fată să cadă lângă el fără să intervină. Apoi a explicat motivul (VIDEO)

Partenerii noștri