Live

Nicolae Ciucă: Guvernul a discutat despre un sistem de bonificații pentru românii care economisesc energie

Data publicării:
Premierul Nicolae Ciucă, în ședință de Guvern. FOTO: Facebook/ Guvernul României

Guvernul a discutat despre un sistem de bonificații pentru românii care economisesc energie, dar deocamdată nu există o soluție tehnică pentru acest lucru, a spus premierul Nicolae Ciucă. El a făcut din nou un apel la populație să reducă risipa.

„Am discutat în şedinţa de guvern de joi acest subiect. Deocamdată, nu avem o soluţie tehnică. Sigur, acestea sunt măsuri prin care şi noi ne-am gândit - şi facem apel la populaţie - să reducem risipa şi să fie bonificaţi cei care consumă mai puţin, în mod deosebit la orele de vârf, dar nu am luat încă o decizie, pentru că aşteptăm să avem un ansamblu coerent la nivelul întregii Uniuni Europene, ca să gestionăm așa cum se cuvine energia şi gazul pentru iarna viitoare”, a spus Ciucă, după o întâlnire cu tinerii liberali.

Întrebat în legătură cu ipoteza intrării unor furnizori de energie în faliment, în urma noii legislații în domeniu, Ciucă a răspuns: „Am analizat toate aceste aspecte, am discutat inclusiv această vulnerabilitate, ca o parte dintre furnizori - este vorba de furnizorii mici – să aibă probleme şi suntem în măsură să-i sprijinim pe toţi cei care vor avea probleme. La nivelul UE se discută inclusiv o măsură a finanțării celor care au astfel de probleme, asigurându-le cash flow. Deci există soluții”.

Ciucă a mai sus că România susține decuplarea tarifelor la energia electrică de cele practicate la gazele naturale, măsură adoptată deja de alte state europene, și că acest lucru a fost exprimat de ministrul Energiei, Virgil Popescu, la reuniunea de vineri de la Bruxelles.

„Mandatul a fost cât se poate de bine structurat: el a vizat partea în care să susţinem propunerea de decuplare a preţului la energie de cel al gazelor, o soluţie unitară în ceea ce priveşte taxarea, impozitarea, precum şi o soluţie unitară în ceea ce priveşte evoluţia preţurilor pe piaţa SPOT, astfel încât să nu existe fluctuaţiile acelea de preţ”, a spus el.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Politico: Cum vrea Moldova să răstoarne regimul marionetă de la Tiraspol al Rusiei. Economia Transnistriei se va prăbuși peste noapte

Băsescu: Dacă trebuie să aleg dintre Ciucă, Ciolacu și Geoană la prezidențiale, nu mă duc la vot

Burduja s-a înscris oficial în cursa pentru Primăria Capitalei. Ciucă: Are tinerețe, curaj și spirit de sacrificiu

Reacția lui Ciucă după declarațiile premierului Ciolacu privind Moldova: „Eu mă simt și moldovean. Buzăul este în România”

Partenerii noștri