Live

Nicolae Ciucă: Să căutăm soluții bugetare, nu vinovății. Guvernul are nevoie de sprijin, nu de tensiuni

Data actualizării: Data publicării:
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă. Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Președintele PNL,Nicolae Ciucă, face apel la calm și susține că „a căuta vinovați pentru starea bugetului de astăzi și legislația aferentă nu ne duce înainte”, potrivit PS News.

„Le cer tuturor colegilor din PNL și PSD să reflecteze asupra acestor lucruri, să ne concentrăm serios spre viitor și spre rezolvarea, de urgență, a problemelor bugetare structurale”, a mai spus Ciucă.

„Am văzut zilele acestea, în spațiul public o escaladare a discuțiilor despre diverse vinovății privind starea actuală a bugetului. Este adevărat, e o perioadă dificilă, care vine după pandemie, după efectele economice ale războiului de la graniță și ale multiplelor crize internaționale. E la fel de adevărat că reformele, atunci când sunt reale, generează, inevitabil, dispute între politicieni și chiar și în societate. Doar că aceste reforme sunt necesare”, a continuat el.

„În opinia mea, a căuta vinovați pentru starea bugetului de astăzi și legislația aferentă nu ne duce înainte. Cui folosește azi dacă cineva îi acuză pe domnii Cîțu sau Câciu, sau dacă altcineva arată că cei trei prim-miniștri, din vremea când Liviu Dragnea conducea PSD, adică domnii Tudose, Grindeanu și doamna Dăncilă, au comis greșeli în materie de politică economică și fiscală? Nimănui”, a mai spus Ciucă.

În opinia președintelui Senatului, „guvernul are nevoie de sprijin, nu de tensiuni. Majoritatea are de luat măsuri importante pe care trebuie să le și explice foarte bine populației și mediului de afaceri”.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciucă, despre alegerile prezidenţiale: Este nevoie ca PNL şi PSD să vină fiecare cu propriul candidat

BEC a respins cererea de anulare a alegerilor locale din Costinești. Candidatul PNL a câștigat la diferență de două voturi

Alegerile din Sectorul 1 al Capitalei nu vor fi reluate. BEC a respins solicitarea Alianței Dreapta Unită

Ciolacu: Atributul desemnării comisarului european este al premierului. Voi avea o discuţie şi cu preşedintele României

Partenerii noștri