Live

O femeie ar urma să fie viitorul comisar european din partea României. Ce portofolii sunt vizate

Data actualizării: Data publicării:

Comisar european pe energie, mediu, transporturi sau politica de vecinătate. Acestea sunt variantele vizate de România, pentru viitoare Comisie Europeană. Viorica Dăncila a avut discuţii cu preşedintele Iohannis pe tema viitorului comisar.

Președintele și premierul au avut o convorbire telefonică legată de acest subiect și au convenit să susțină varianta unui comisar interimar, în condițiile în care Corina Crețu, fostul comisar european din partea României, a devenit europarlamentar.

Viorica Dăncilă i-a trimis o scrisoare președintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, pe această temă și așteaptă un răspuns la începutul săptămânii viitoare. Reprezentanții României au propus ca, în cazul în care se acceptă propunerea de comisar interimar, acestuia să nu mai încaseze salariu și după terminarea mandatului, așa cum este procedura.

Se discută și despre viitorul comisar european și se discută despre o femeie în acest post. România vizează unul dintre portofoliile energie, mediu, transporturi sau politica de vecinătate. În funcție de ce portofoiu va primi România, se va discuta și despre persoana care va ocupa funcția.

Ursula von der Leyen, propusă pentru funcția de șef al Comisiei Europene, urmează să fie votată în Parlamentul European la mijlocul acestei luni. Apoi urmează să fie împărțite portofoliile de comisar european.

Sursa: Digi24

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A cheltuit 150.000 de euro pe operații estetice pentru a arăta ”ca o papușă”, dar a ajuns ”un extraterestru”! Ce a ieșit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Mesajul lui Klaus Iohannnis de Paște: Învierea Domnului reamintește tuturor chemarea creștină la iubirea aproapelui

„Oscarul de la Washington”. Klaus Iohannis și Michelle Yeoh vor fi premiați de Atlantic Council

Ce pensie va avea Iohannis. Președintele a adunat 42 de ani de muncă

Iohannis se pensionează din postul de profesor de la Colegiul „Brukenthal”. Președintele a ținut catedra blocată 27 de ani

Partenerii noștri